avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ajutor contabil-documente societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ajutor contabil-documente societate

Sunt un SRL nou infiintat si inca nu as vrea sa apelez la un contabil,din motive financiare si de aceea indraznesc sa va pun cateva intrebari:


1.Exista o ordine de aranjare prestabilita(standrad) a documentelor contabile intr-un dosar lunar(documente casa,facturi ,extras banca ,jurnal).Este o activitate de comert.

Ce fel de jurnale si alte documente trebuie prezentate lunar in acest dosar dupa introducerea datelor contabile?(ex.registru vanzari,registru casa).Registrul de casa este obligatoriu a fi scris de mana in registrul cumparat sau se poate lista din programul de contabilitate?

2.Care sunt registrele obligatorii?(R.unic control,R.evidenta fiscala)?Altele?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nod , utilizator 19:54, 14 Martie 2011
...si totusi fara contabil e greu si riscant, sunt multe chestii care ar putea sa va scape, dar daca va puneti un program bun va scoate registrele automat si inregistrarile pe conturi la fel ar mai ramane de verificat si de corectat pe unde e cazul.
Multumesc.
Un soft de gestiune si evidenta stocuri intrarii etc iti poate fi foarte util, cu preturi de la 150 la 500 de RON dar un contabil in colaborare tot iti este necesar, la bilanturile anuale care trebuie semnate de un expert contabil. Si iti trebuie in fiecare luna un contabil pentru ca trebuie sa stii cum incadrezi anumite sume in conturile contabile. Pretul unui colaborator pleaca de la 100Ron/luna si evident urca la sute de Eur pentru firme mari sau foarte profitabile.
Oricum faci sa treci in contabilitate oficial sumele pe care le platesti si sa ai un contract de prestari servicii cu acesta. Asta te poate oarecum salva in caz de malpraxis! Tu ai raspunderea de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul inventar ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, As dori sa ma lamureasca cineva daca si conturile de amortizari se trec in registru inventar si daca da pe ce baza se face inventarierea lor? ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal asociatie proprietari Constanta Loga Constanta Loga Va rog frumos daca se poate sa-mi raspunda si mie cineva,cum se completeaza registrul jurnal pentru o asociatie de proprietari si daca se inregistreaza la ... (vezi toată discuția)