avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SOLD REGISTRUL DE CASA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SOLD REGISTRUL DE CASA

Buna seara.Puteti sa-mi spuneti care mai este maximul soldului final la registrul de casa?Pot sa am in casa de pe o zi pe alta mai mult de 10.000 roni?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:22, 17 Martie 2011
Puteti avea peste 10000 de lei sold la sfarsitul zilei in casierie,plafonul este nelimitat.
societatea a facut o lucrare la asociat, i s-a emis factura in valoare de 6400 lei, pot sa-i fac chitanta pe toata valoarea daca ne achita numerar, sau limitele sunt valabile si pentru persoane fizice?
Puteti taia chitanta pentru toata valoarea,daca incasarea este aferenta unei facturi pentru persoana fizica. Plafonul de 5000 de lei la incasare este numai pentru persoanele juridice.
Eu stiu ca pentru persoane fizice se taie bon de casa cu "incasare client", nu chitanta. ??
lucrarile de constructii sunt exceptate de la utilizarea caselor de marcat, asadar folosim chitanta.

Alte discuții în legătură

O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Chitanta sau dispozitie de incasare? happytree happytree Buna ziua! Va rog, poate ma ajuta cineva cu un sfat: lucrez la o firma de instalatii in constructii, care in mod normal nu prea are clienti persoane fizice( ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal de 5.900 lei ellinia ellinia Buna ziua! Am o factura de la un depozit de materiale de constructii in valoare de 5.900 lei, platita cu numerar. Problema mea e cu valoarea bonului. Mai este ... (vezi toată discuția)