avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mod de plata sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mod de plata sulta

Buna ziua,

Supun atentiei dumneavoastra urmatorul caz. Mama mea a obtinut un imobil printr-o hotarare definitiva, urmand sa achite o sulta in valoare de x lei la nivelul anului 2006. In hotarare nu este mentionat nici un termen de achitare al sultei. Pana in acest moment nu ni s-a solicitat achitarea acestei sulte prin executor judecatoresc sau prin alt mod.
Intrebarile mele sunt :
1. daca mi se poate cere recalcularea acestei sulte (indice al inflatiei si dobanda) si modul in care se poate solicita recalcularea.
2. care este modul legal pentru achitarea sultei din hotararea judecatoreasca (banca, executor judecatoresc, notariat) ca sa pot obtine un document pentru inchiderea litigiului, avand in vedere ca la cartea funciara este mentionata aceasta sulta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: md44 , utilizator 14:16, 1 Iunie 2008
1. Da, se poate introduce o acţiune în instanţă prin care să se solicite reactualizarea sumei x constând în ......... conform hotărârii irevocabile xxxx, cu indicele de inflaţie sau cu dobânda legală, dacă datoria este scadentă, certă şi exigibilă de mai bine de un an de zile, condiţie îndeplinită în speţă.
2. Prima oară se va notifica prin executor judecătoresc creditorul - parte în procesul prin care debitoarea a fost obligată la plata sultei, de a se prezenta la data de .... ora de .... la Biroul executorului judecătoresc pentru plata sumei datorate, prin procedura ofertei reale de plată. În cazul în care creditorul nu se prezintă, se va încheia de executor un PV şi suma se va depune la CEC la dispoziţia creditorului. După aceasta, pe baza recipisei de depunere a sumei, veţi merge la cf pentru radierea sarcinii.;)
Va multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare daca se poate. In afara de plata sultei, in hotararea definitiva mai este mentionat ca se atribuie creditoarei un imobil care a fost in patrimoniul meu. Pentru acest imobil am predat proces-verbal de punere in posesie de la AFI si dispozitia primarului de retrocedare.
Ce documente mai sunt necesare de intocmit privitoare la acest imobil, pentru a se inchide hotararea definitiva dupa plata sultei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune-interese pltgeorge pltgeorge Buna ziua, daca in urma unui proces de partaj, am de primit o sulta din parte fostei, fara ca instanta sa atribuie un termen de plata, aceasta nu o plateste. ... (vezi toată discuția)
Formula executorie și sulta vase vase Bună seara! Părinții au murit și au lăsat ca moștenire un imobil celor doi copii, X și Y. X dorește să dețină imobilul, însă Y nu îl dorește, ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)