avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... echivalare diploma?!?!
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

echivalare diploma?!?!

Sunt absolventul unei academii de Arte Plastice din Olanda unde am studiat 4 ani si am acumulat un numar de 240 credite, facultate pe care am absolvit-o in anul 2002 ,pe langa faptul ca cei de la minister mi-au eliberat un atestat in care este scris ca sunt licentiat in cu totul altceva decat ce am absolvit ,acelasi atestat este eliberat conform legii 288/2004 de unde reiese faptul ca nivelul meu de studii este echivalent cu cel de licenta de dupa 2009 mai exact cel de 3 ani = 180 credite drept pentru care am dreptul sa profesez in invatamantul preuniversitar obligatoriu (I-X). In prezent predau si ore la clasele XI iar in urma celor spuse mai sus sunt platit ca necalificat incepand cu luna ianuarie 2011 si in plus mi se opreste din salariu mai mult de 50% (fara reducerea de 25% a premierului Boc) deoarece pe decizia de la ISJ este specificat faptul ca sunt profesor necalificat .Tin sa mentionez ca in lunile septembrie - ianuarie am fost platit ca si profesor calificat.
Avand in vedere ca am absolvit facultatea in anul 2002 de ce sunt considerat cu studii de scurta durata respectiv "Licenta"?
In urma cu cate-va luni printr-un memoriu catre MECT am pus aceeasi intrebare iar raspunsul a fost ca nu am dreptul sa ma inscriu la doctorat, deci "unde dai si unde crapa"?!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
lyssed, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:45, 16 Martie 2011
Daca va sunt echivalate doar 180 de credite poate insemna ca, dintre materiile studiate de dv., sunt recunoscute doar o parte, respectiv cele punctate. Puteti sa urmati master in Romania pentru completarea ciclului Bologna (II). Totusi, as reveni la CNRED cu o cerere de reevaluare. Poate au scapat ceva din vedere... Chiar sa schimbe domeniul de licenta??
Nu inteleg de ce "necalificat"?!
Materiile studiate sunt recunoscute in totalitate precum si cele 240 credite dar acest lucru nu schimba faptul ca pe atestatul meu scrie "diploma de licenta" fapt ce rezulta ca am studiat numai trei ani in viziunea ministerului si automat ISJ-ului, de ce "necalificat"? este intrebarea la care se pare ca nu primesc niciun un raspuns,chiar am citit intr-una din legi ca absolventii ciclurilor Bologna I si II indiferent de nivelul la care predau (liceu sau gimnaziu) trebuie sa fie platiti ca si calificati. Dupa cum am mai spus in urma mai multor memorii la CNRED nu am primit decat raspunsuri evazive sau pur si simplu in afara problemei mele, acesta este motivul pentru care am apelat la acest forum sa aud si alte pareri si eventual situatii similare.
"Diploma de licenta" scrie si pe diploma mea, la "Durata studiilor" scrie "4 ani", "Forma de invatamant: zi", iar la "Total credite: 240 ". Este echivalenta Bologna II. Daca actele dv. au aceleasi mentiuni, nu puteti considera ca este Bologna I.
Problema este la incadrare pentru ca, desi aveti studii de specialitate, nu sunteti incadrat calificat. Modul pedagogic aveti? Daca nu, aici trebuie rezolvat. Altfel, nu vad cum. Sau, ce post vi s-a repartizat?
Durata studiilor 4 ani = 240 credite anul absolvirii 2002,Olanda,forma de invatamant: zi, diploma de licenta, modulul pedagogic l am facut anul trecut la o universitate din Romania, oricum nici asta nu ar fi fost o problema deoarece sunt suplinitor doar de doi ani iar legea spune ca trebuie sa faci modulul pedagogic in trei ani de la angajarea in invatamant dar ce am omis sa mai precizez este ca mi am depus dosarul pentru definitivat in toamna trecuta s-a aprobat iar in urma deciziei ISJ mi s-a comunicat ca numai am dreptul nici la examenul de definitivat din vara. Am cerut lamuriri deasemenea la ISJ dar cum m am obisnuit deja nu mi se ofera decat raspunsuri lipsite de sens si ca de fapt nu este treaba lor si ca trebuie sa ma adresez CNRED-ului iar CNRED-ul cand este intrebat ma "paseaza" ISJ ului dar intre timp eu sunt platit cu 400 ron pe luna iar la vara pe langa faptul ca numai pot sustine examenul de definitivat probabil va trebui sa sustin din nou examen daca vreau sa predau dar numai si numai la gimnaziu.
La "Specializare" ce scrie? Si pe ce post functionati?
Referitor la def., daca vi s-a schimbat incadrarea din calificat in necalificat, asta e una dintre urmari. Necalificatii nu pot sustine ex. de definitivare in inv. pentru ca nu au ... specialitate. De aceea va intreb cele de mai sus. In functie de date, mai vedem unde si cum va adresati.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistemul bologna flory01 flory01 Am absolvit Colegiul Univ. cu durata de 3 ani, apoi am absolvit Facult de Manag si ing econ, cu durata de 4 ani, prin continuare de studii. In aceste conditii ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intelege?...pentru cei interesati de subtilitati juridice arhontele arhontele ORDINUL 3770/1998 .Prezentarea la examenul pentru definitivarea în învăţământ este obligatorie la expirarea stagiului de 2 ani de la obţinerea ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de predare de catre cnred Simona14 Simona14 Buna tuturor , am cerut Centrului National de Recunoastere a Diplomelor o adeverinta de predare pentru spatiul UE insa aceasta a fost refuzata din ... (vezi toată discuția)