avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

se mai poate intenta un proces de uzucapiune ? cineva mi-a spus ca de vreo 2 ani nu se mai poate decat proces de intabulare ...
Pe scurt : am un teren dobandit cu acte de mana ( obligatiuni ) din anul 1938 si nu am acte pe ea . Cum pot sa il intabulez ? Platesc impozit de zeci de ani ,am casa pe el din 1940 ptr care platesc impozit , casa are curent ......
De doi ani ma plimba un avocat cu procesul , cica trebuiesc actele de deces ale fostilor proprietari si in adancime vreo 2 - 3 generatii ... Mi se pare o porcarie . Eu i-am zis sa dam la ziar si daca nu raspund fostii proprietari ( nascuti in 18... ) , e ok ....
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 09:37, 2 Iunie 2008
Uzucapiune de 30 de ani... nu trebuie decat sa dovediti ca ati posedat terenul neintrerupt timp de 30 de ani.
Cautati-va alt avocat.
Uzucapiunea presupune dobandirea proprietatii sau a altui drept real prin posedarea neintrerupta a bunului in timpul stabilit de lege. Prin uzucapiune se poate dobandi orice bun imobil aflat in circuitul civil.
Conditia de baza a uzucapiunii este posesia neviciata, utila: continua, neintrerupta, netulburata, publica si sub nume de proprietar..
Uzucapiunea poate fi:
- de 30 de ani
- de 10 pana la 20 ani

Pentru a opera uzucapiunea de 30 de ani trebuie sa existe o posesie de 30 de ani, utila (neviciata).
Pentru a opera uzucapiunea de la 10 la 20 de ani trebuie sa existe o posesie utila asupra lucrului, posesia sa se intemeieza pe just titlu, sa dureze de la 10 la 20 de ani si sa fie de buna credinta.
multumesc ! .... totusi de ce imi cere judecatorul actele de deces ale unor persoane moarte sau disparute pe front ..

avocatul meu spune ca daca era acum 2 ani se putea cu 3 martori , dar acum trebuie actele de deces ale disparutilor,...... cica s-a schimbat legea , e adevarat ?
Daca judecatorul va cere ceva ce mai conteaza ce era sau nu era in trecut.
Trebuie sa faceti dovezile cerute de judecator intrucat daca nu veti face asa va respinge actiunea.Adica pierdeti procesul.
Daca deschideti un alt proces poate va orientati sa va angajati alt avocat si sa va ganditi inainte ca daca platiti mai mult obtineti mai mult.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Daca nu cunoasteti pe mostenitorii celui de la care ati dobandit, actiunea dvs. se judeca in contradictoriu cu cine? Pe cine ati chemat in judecata?
Poate ca aici e problema...
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
Lorena Chirila, Avocat

Alte discuții în legătură

Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)
Poarta vecinului cosmin72 cosmin72 buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune etta etta care este procedura pentru obtinerea unei proprietati prin uzucapiune? ce acte doveditoare imi trebuiesc ? va multumesc. (vezi toată discuția)