avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poarta vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poarta vecinului

buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o expertiza topo?ce actiune sa fac in instanta?
Cel mai recent răspuns: angelaang , utilizator 15:42, 28 Iulie 2013
De cand are acest vecin poarta pe terenul dvs? Ptr.construire,ridicare poarta se cere autorizatie de la primarie. Asadar cand vecinul dvs.a ridicat poarta,nu ati vazut ca ridica pe terenul dvs?
de 40 de ani,dar nu recunoaste acest lucru
40 ani ? Cam greu sa faceti ceva in acest sens. Nu stiu ce sa zic,mai asteptati sa vedeti ce zic si altii.
Am avut si eu acesta speta candva....pt doar 20 cm...si sit sta in felul urmator;
Uzucapiunea presupune dobandirea proprietatii sau a altui drept real prin posedarea neintrerupta a bunului in timpul stabilit de lege. Prin uzucapiune se poate dobandi orice bun imobil aflat in circuitul civil.

Conditia de baza a uzucapiunii este posesia neviciata, utila: continua, neintrerupta, netulburata, publica si sub nume de proprietar..
Uzucapiunea poate fi:

de 30 de ani
de 10 pana la 20 ani
Pentru a opera uzucapiunea de 30 de ani trebuie sa existe o posesie de 30 de ani, utila (neviciata).

Pentru a opera uzucapiunea de la 10 la 20 de ani trebuie sa existe o posesie utila asupra lucrului, posesia sa se intemeieza pe just titlu, sa dureze de la 10 la 20 de ani si sa fie de buna credinta.

Daca opereaza uzucapiunea, efectul principal este acela ca posesorul dobandeste dreptul de proprietate sau alt drept real asupra lucrului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune shoru shoru se mai poate intenta un proces de uzucapiune ? cineva mi-a spus ca de vreo 2 ani nu se mai poate decat proces de intabulare ... Pe scurt : am un teren ... (vezi toată discuția)
Prescriptia achizitiva ContSters22096 ContSters22096 Daca o persoana a achitat impozitul pe un teren care este in proprietatea primariei, o perioada foarte indelungata, poate invoca prescriptia achizitiva? (vezi toată discuția)