avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

se mai poate intenta un proces de uzucapiune ? cineva mi-a spus ca de vreo 2 ani nu se mai poate decat proces de intabulare ...
Pe scurt : am un teren dobandit cu acte de mana ( obligatiuni ) din anul 1938 si nu am acte pe ea . Cum pot sa il intabulez ? Platesc impozit de zeci de ani ,am casa pe el din 1940 ptr care platesc impozit , casa are curent ......
De doi ani ma plimba un avocat cu procesul , cica trebuiesc actele de deces ale fostilor proprietari si in adancime vreo 2 - 3 generatii ... Mi se pare o porcarie . Eu i-am zis sa dam la ziar si daca nu raspund fostii proprietari ( nascuti in 18... ) , e ok ....
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 09:37, 2 Iunie 2008
shoru a scris:

De doi ani ma plimba un avocat cu procesul , cica trebuiesc actele de deces ale fostilor proprietari ...
Mi se pare o porcarie . Eu i-am zis sa dam la ziar si daca nu raspund fostii proprietari ( nascuti in 18... ) , e ok ....

Si daca dati la ziar, credeti ca se vor scula mortii din goapa, vor citi la gazeta si or sa vina la proces?
Citarea asta nu-i vreo inutilitate birocratica. Este actul prin care partea chemata in judecata este instiintata despre locul, ora, sala, etc. unde trebuie sa vina. Daca nu vrea sa vina e treaba aluia chemat, dar judecatorul trebuie sa aiba dovada ca i-a trimis "invitatie speciala"... la domiciliu, nu la cimitir.
Cu mortii nu va puteti judeca pentru ca nu au capacitate procesula de folosinta si actiunea se respinge.
Ca atare trebuie sa aflati daca s-a deschis succesiunea lor si cine le sunt mostenitorii. Pentru asta va trebui sa aflati date despre deces, ultimul domiciliu, cine sunt mostenitorii.
Trebuie sa va judecati cu mostenitorii decedatilor. (cel putin in partea de Regat - nu ne-ati spus in ce zona este imobilul).
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
romascanu, moderator
sunt din brasov.... imi pare rau ca va plictisesc cu problema mea ..
Nu plictisiti pe nimeni, dar daca vreti raspunsuri care sa va fie de folos, trebuie sa dati informatii detaliate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)
Poarta vecinului cosmin72 cosmin72 buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune etta etta care este procedura pentru obtinerea unei proprietati prin uzucapiune? ce acte doveditoare imi trebuiesc ? va multumesc. (vezi toată discuția)