shoru a scris:
De doi ani ma plimba un avocat cu procesul , cica trebuiesc actele de deces ale fostilor proprietari ...
Mi se pare o porcarie . Eu i-am zis sa dam la ziar si daca nu raspund fostii proprietari ( nascuti in 18... ) , e ok ....
Si daca dati la ziar, credeti ca se vor scula mortii din goapa, vor citi la gazeta si or sa vina la proces?
Citarea asta nu-i vreo inutilitate birocratica. Este actul prin care partea chemata in judecata este instiintata despre locul, ora, sala, etc. unde trebuie sa vina. Daca nu vrea sa vina e treaba aluia chemat, dar judecatorul trebuie sa aiba dovada ca i-a trimis "invitatie speciala"... la domiciliu, nu la cimitir.
Cu mortii nu va puteti judeca pentru ca nu au capacitate procesula de folosinta si actiunea se respinge.
Ca atare trebuie sa aflati daca s-a deschis succesiunea lor si cine le sunt mostenitorii. Pentru asta va trebui sa aflati date despre deces, ultimul domiciliu, cine sunt mostenitorii.
Trebuie sa va judecati cu mostenitorii decedatilor. (cel putin in partea de Regat - nu ne-ati spus in ce zona este imobilul).