avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Contributie la sanatate pentru un cabinet individual ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Contributie la sanatate pentru un cabinet individual de avocatura

Buna ziua!
Ce contributie pentru sanatate trebuie sa plateasca un avocat care are un cabinet individual de avocatura, sub forma unei intreprinderi individuale? Mai trebuie sa achite si alte contributii?
Cabinetul individual de avocat este cu totul altceva decat intreprinderea individuala. Despre ce vorbim de fapt?
Cabinet individual de avocat
Toate datoriile sunt ale avocatului titular, nu ale cabinetului (care nu are personalitate juridica). Are de platit contributia la casa de asigurari a avocatilor (10% din venit, nu mai putin de 180 si nu mai mult de 1150 de lei), asigurari de sanatate - desi exista pareri contrare (5,5%) si impozit pe venit (16%).
1.CASS-5.5% ,
2.Impozit pe venit 16 %.
3.CAS-10 % din venitul realizat -minim 230 lei (lunar)
4.Cota barou-45 lei ( lunar).
simonette12 a scris:
3.CAS-10 % din venitul realizat -minim 230 lei (lunar)

Asa e, minimul e 230 nu 180, iar maximul e 1150. Totusi nu e corect sa ii spunem "CAS" pentru ca nu se plateste la fondul public. Legea ii spune contributie profesionala.

4.Cota barou-45 lei ( lunar).

Este o taxa, nu cota, si cel putin la Bucuresti se cere platita o data pe tot anul.

Alte discuții în legătură

-pfa: ele obtin 2 categorii de venituri: drepturi de autor si alte venituri. pentru alte venituri se aplica legislatia care a fost inaintea de oug 58 ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, In urma faimoaselor declaratii de astazi ale asa-zisilor ministri ai Muncii si Finantelor, cum ca \"PFA-urile obtin 2 categorii de venituri: ... (vezi toată discuția)
Contabilitate cabinet de avocat zallyna zallyna Care sunt obligatiile de plata la stat ale unui cabinet de avocat? Ma refer la impozite, cotizatii si alte dari. Multumesc. (vezi toată discuția)
Taxe avocati, cheltuieli deductibile avocati Admin Admin Hai sa ne imaginam ca avocatul x primeste onorariu 1000 de ron. Cate taxe trebuie sa plateasca avocatul ca urmare a onorariului incasat? Sunt curios la ... (vezi toată discuția)