avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Contributie la sanatate pentru un cabinet individual ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Contributie la sanatate pentru un cabinet individual de avocatura

Buna ziua!
Ce contributie pentru sanatate trebuie sa plateasca un avocat care are un cabinet individual de avocatura, sub forma unei intreprinderi individuale? Mai trebuie sa achite si alte contributii?
Buna ziua,
rugaminte:
-poate cineva sa explice modalitatea de calcul (ordinea de deducere) a acestor contributi si taxe (CASS, contributia la Barou si inpozitul pe venit de 16 %) pentru a putea calcula corect brutul (retrocederea de onorarii dintr-un contract de colaborare) astfel incat sa poate ajunge la un cuantum stabilit de venit net ?
- am inteles ca exista avocati care prefera sa nu plateasca CASS de 5.5%, singura sanctiune fiind cea ca nu vor fi asigurati in sitemul public de sanatate, ceea ce in opinia mea nu e nici o pierdere, banii putand fi folositi pentru o asigurare privata de sanatate - poate cineva sa confirme acest lucru ?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

-pfa: ele obtin 2 categorii de venituri: drepturi de autor si alte venituri. pentru alte venituri se aplica legislatia care a fost inaintea de oug 58 ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, In urma faimoaselor declaratii de astazi ale asa-zisilor ministri ai Muncii si Finantelor, cum ca \"PFA-urile obtin 2 categorii de venituri: ... (vezi toată discuția)
Contabilitate cabinet de avocat zallyna zallyna Care sunt obligatiile de plata la stat ale unui cabinet de avocat? Ma refer la impozite, cotizatii si alte dari. Multumesc. (vezi toată discuția)
Taxe avocati, cheltuieli deductibile avocati Admin Admin Hai sa ne imaginam ca avocatul x primeste onorariu 1000 de ron. Cate taxe trebuie sa plateasca avocatul ca urmare a onorariului incasat? Sunt curios la ... (vezi toată discuția)