avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vinzare apartament cu sediu de firma in el
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vinzare apartament cu sediu de firma in el

Buna ziua,

Am un prieten care se gaseste in urmatoarea situatie si are mare nevoie de ajutorul dvs. Eu, din pacate, nu stiu ce sa-l sfatuiesc.

A avut un contract de comodat pentru sediul firmei sale intr-un apartament de bloc. Acel contract e expirat de 2 ani insa administratia financiara tot pe acea adresa (nu are alta) trimite diverse comunicari. Apartamentul va fi pus in vinzare si proprietarul se teme ca nu va putea vinde cu firma in el. Asa e? Ce ar trebui el sa faca ca sa poata fi vindut fara a-i cauza probleme proprietarului? I-a spus de multe ori ca e contractul expirat si deci e acoperit insa nu intelege acel om.
El nu stie, amicul, ce sa faca, sa mai tina firma, s-o inchida, sa mute sediul la el acasa... pina se decide cred ca trebuie sa-l ajute pe proprietar sa vinda fara probleme din partea lui.
Daca se poate un sfat, va rog. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 08:36, 18 Martie 2011
Pai e foarte simplu.Trebuie un contract de reziliere a contractului de comodat sau o declaratie pe propeia raspundere prin care recunoaste nulitatea contractului...sia asta daca e facuta la notar atunci nu vad care e problema..
Sa mute sediul firmei acasa la el. Incheie un nou contract de comodat pe noua adresa.
Da, sa mute sediul la el si intentioneaza insa asta dureaza la registrul comertului (aveti idee cit mai costa?) si astia se grabesc sa vinda acel apartament.
Cum sa rezilieze un contract cu termenul trecut dl. Wolf? E un contract expirat, avea termen si acel termen a trecut. Contractul nu e nul odata ce termenul e trecut? Adica s-a facut de la data de pina la data X si data X a fost acum vreo 2 ani.
Ce rost mai are declararea lui nula? Simpla declarare va permite administratiei financiare sa dea verde la vinzare?
Multumesc.
Sa faca hotararea aga de schimbare a sediului, contractul de comodat (chiar dca inca nu le depune la onrc) si poate asa ii convinge pe cumparatori ca e serios in a muta sediul si, intre timp, demareaza si la registru.
Costurile la registru cred ca sunt in jur de 350 lei, dar nu sunt foarte sigura si nu dureaza mai mult de o saptamana.
Solutia e simpla. Schimbare sediu ,in 7 zile e gata .Cu avocat costa 800-1000 lei.Altfel orice cumparator va fi suspicios .

Alte discuții în legătură

Reziliere contract comodat prin vointa partilor si incheiere contract inchiriere pentru sediul social al unei societati comerciale. marinamar marinamar Buna ziua. As dori sa reziliez contractul de comodat incheiat ptr sediul social al societatii si sa incheiem un contract de inchiriere tot la acelasi sediu. ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)
Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)