avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare - imposibilitate plata TVA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare - imposibilitate plata TVA

Am semnat un antecontract pentru un apartament nou intr-un cartier rezidential cu o pers. fizica. In antecontract exista o clauza referitoare la plata TVA, care spune ca eu, ca si cumparator trebuie sa platesc TVA, daca la data perfectarii contractului de v-c se va percepe TVA. In cazul in care nu am posibilitatea de a plati TVA-ul pot face o notificare in acest sens si in 30 zile mi se returneaza avansul dat, acest lucru nefiind considerat culpa din partea mea.
Avand in vedere ca se percepe TVA pentru tranzactiile de acest gen intre persoane fizice, as dori sa stiu daca pot face acum acea notificare in loc sa mai astept 1 an pana cand blocul va fi gata si se va perfecta contractul de v-c?

Va multumesc mult pentru raspuns
Daca antecontractul e autentic, atunci e titlu executoriu si e relativ simplu. Faceti notificarea prin executor judecatoresc, ca sa nu aveti surprize, prevedeti si termenul in care cereti restituirea, precum si baza (articolul din contract) acestei restituiri si a termenului.
Va multumesc din suflet.
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare apartament nou ciprianr ciprianr Buna ziua Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. ... (vezi toată discuția)
Tva pentru locuinte noi ancavnt ancavnt Anul trecut am incheiat o "promisiune bilaterala de vanzare-cumparare" prin care vanzatorul, persoana fizica, se angaja sa termine un apartament pana in ... (vezi toată discuția)