Buna ziua!
Sunt asociat unic si administrator al unui SRL in cadrul caruia am si CIM. In prezent am un contract de inchiriere cu un complex comercial pentru un stand declarat ca punct de lucru valabil pana pe 01.12.2011 si un contract de comodat pentru sediul social. Doresc sa inchid firma si as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat, respectiv cum pot rezilia contractul cu acel complex, exista un formular tip la Adm. Financiara sau Complexul tr sa-mi elibereze un Act de reziliere sau prin cererea de inchidere a firmei la R.C.solicit si radierea punctului de lucru respectiv a celui social). Mai precis ce pasi am de facut pana sa ajung la Registrul Comertului cu cererea de dizolvare.
Va multumesc anticipat
Nu cred ca este cel mai indicat sfatul privind insolventa deoarece, nu cunoasteti situatia financiar contabila a societatii.
Asociatul unic a spus , doar, ca doreste sa inchida firma. Inaintea insolventei exista mai multe cai,mai simple si mai putin costisitoare(vezi Lg. 31/90 modificata, Titlul IV Cap. 1 s.a. ).
" Insolventa este starea care iti permite sa ceri protectia tribunalului, care iti permite sa tii la distanta creditorii si sa pastrezi creantele la valoarea nominala, in timp ce falimentul este o procedura ce tine de insolventa dar presupune lichidarea, disparitia comerciantului respectiv din campul afacerilor".
"Se inventariaza activele unei societati, care pot fi bunuri materiale, creante, litigii sau actiuni la alte societati si se efectueaza o lista a creditorilor (asta daca se deschide procedura falimentului) sau se reface lista a acestora, o prima lista fiind facuta in faza de observatie. Urmatorul pas este procedura de lichidare care presupune transformarea activelor in bani si transferarea acestora catre creditori",
Si mai sunt si alte aspecte.......................
Ori, pana nu cunoastem situatia reala a societatii nu putem da un asemenea sfat.
Cred ca nu ati observat ca TRamona nu reuseste sa rezilieze contractul de inchiriere.
Pentru o opinie pertinenta trebuie sa asteptam daca reuseste sa rezilieze contractul, apoi o vom sfatui "cum sa inchida firma"
Asteptam.
Am reusit intr-un final, mai exact sambata sa obtin un act aditional de reziliere a contractului de inchiriere. Initial mi-au dat o copie a cererii mele cu rezolutia "de acord".
Ce am acum de facut? Trebuie sa merg la Adm. Fin. sa anunt ca numai am pct de lucru si apoi la R C pt radiere pct de lucru?
In cat timp de la eliberarea actului aditional trebuie sa merg la A.F. si apoi la RC?
Cu casa de marcat cand tr sa merg la AF pt predarea memoriei?
Va multumesc anticipat
Sa emiteti Hotararea asociatului unic privind inchiderea punctului de lucru; hotararea trebuie sa aiba caseta cu nr. de caractere si spatii.
Cu hoatarea in cel putin trei expl. cu o fotocopie a actului aditional si cererea de inscriere de mentiuni, va prezentati la ORC. Dupa ce opbtineti decizia judecatorului delegat, mergeti la Admin.
Casa de marcat o puteti pastra pentru un, eventual, alt punct de lucru, sau mergeti cu ea la societatea care v-a fiscalizat-o, o predati la ei si luati si niste banuti pe ea(cca 200-300 ron). Predarea memoriei, in mod normal, trebuie sa o faca ei.
Despre inchiderea societatii, mai vorbim. Depinde ce hotarare luati.
Daca tot o aveti si, nu aveti datorii mai bine o suspendati, ca poate mai apare o oportunitate.
Succes.