avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Buna ziua! Fostul meu sot, tatal copilului care se afla in custodia mea, nu a platit in luna decembrie 2010 pensia alimentara. in luna ianuarie si februarie 2011 a platit, dar de restanta din decembrie a uitat. nefiind prima data cand se intampla asa ceva, am facut o reclamatie la Politie. acum cateva minute m-a sunat un politist si mi-a spus ca nu prea are ce sa-i faca pt ca trebuie sa aiba minim 2 luni de neplata, conform codului penal. acum ce sa fac? sa sper ca nu va mai plati inca o luna ca sa pot sa cer drepturile copilului? daca a doua luna de neplata va fi sa zicem la anul, abia atunci pot sa fac plangere? imi plateste dobanda la banii astia?sau daca , poate, pe viitor va plati, restanta aceasta e stearsa cu buretele? eu in decebrie m-am imprumutat ca sa-i pot oferi un brad si cateva cadouri, dansul a considerat de cuviinta ca un copil se poate lipsi de asa ceva si mai importanta era distractia lui.
Chiar nu este nimic de facut? este normal ca legea sa permita ca tatal sa uite o luna ca are copil si implicit obligatii? daca uit si eu ce se intampla cu copilul? sa inteleg ca s-a ajuns la concluzia ca un copil poate rezista 2 luni fara mancare si abia dupa aia se pot lua masuri?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:47, 18 Martie 2011
revin cu povestea mea care devine din ce in ce mai complicata. hotararea de la judecatorie a ajuns la fostul sot la serviciu. aceasta suna asa:Solutie: Admite cererea. În temeiul art. 453 alin. 2 C.pr.civ., dispune înfiinţarea popririi asupra salariului pârâtului Constantin Ionel până la concurenţa sumei de 350 lei, începând cu data pronunţării prezentei încheieri. Fără cale de atac.
astazi am primit pensia de intretinere 50 lei in loc de 350lei. am sunat la personal si mi s-a spus ca acesti 50 lei reprezinta cele 4 zile din februarie, iar pe martie voi primi in aprilie pt ca salariul se da cu o luna in urma. insa,tot nu inteleg. aceasta pensie de intretinere nu ar trebui sa fie platita pana la finele lunii? pana acum platea el la Posta( cand platea) pt luna in curs. eu stiam ca nu trebuie sa depaseasca ultima zi a lunii. ce ma intereseaza din care venit i se opreste? si eu tot cu o luna in urma iau salariul, dar nu ii dau copilului sa manance in martie pt februarie. cresa o platesc pana pe 31 martie reprezentand luna martie. a ajuns asa de incurcata situatia asta ca aproape ca nu o mai inteleg nici eu
Plata pensiei de întreţinere, fiind oprită prin poprire, vi se va vira în ziua în care primeşte salariul.
si reprezinta ce? pensia de intretinere pentru luna in curs sau pentru luna din urma?
Pentru luna pe care primeşte salariul.
daca 2 luni nu plateste pensie poate fi tras la raspundere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pensie intretinere minor institutuldebiochimie institutuldebiochimie Avem urmatoarea speta : un salariat al nostru este obligat prin hotararea de divort la plata pensiei de intretinere catre fiul sau minor. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters67688 ContSters67688 Ce as putea face in urmatoarea situatie: Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie ... (vezi toată discuția)