avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Sunt barbat nascut in 3 mai 1949 si am o vechime in munca de 38 ani lucrati la data de 01.01.2011 in campul muncii din care 16 ani in grupa a II/a cu timp de munca efectiv lucrat in procent de 85%. Va rog sa imi spuneti in ce conditii pot iesi la pensie standard cu stagiul complet de cotizare...la ce varsta si in ce an? astept raspunsul!
Cel mai recent răspuns: elliss , utilizator 09:13, 21 Martie 2011
Limita de varsta la 62 ani si 3 luni( 3 august 2011)reducere de 2 ani si 6 luni din 64 ani si 9 luni,pentru 13 ani lucrati in grupa II a de munca.16 x 85% =13,6 ani in grupa II-a in procent de 100%.Stagiul complet de cotizare la care se va rapota punctajul mediu anual este de 34 ani si 6 luni.
Apreciez promptitudinea cu care ati raspuns. Indraznesc sa revin la mesaj cu date exacte legate de perioada lucrata deoarece acum am intrat in posesia lor. Am o activitate de 38 de ani in campul muncii,. la data de 01.01.2011. Din totalul de 38 ani, perioada in grupa superioara se defalca astfel:
- 2 ani în grupa a II-a in procent de 100% din timp;
- 3 ani ca si mecanic agricol in complex zootehnic in procent de 100% din timp;
- 2 ani sofer complex ALT in procent de 85% din timp lucrat;
- 10 ani sofer sector constructii in procent de 70% din timp lucrat;
- 0,4 ani sofer compartiment ALT in procent de 85% din timp lucrat;
- 3 ani sofer compartiment ALT in procent de 85% din timp lucrat;
Va rog daca se poate sa imi spuneti in urma datelor prezentate, in ce an pot intra la pensie standard de drept cu stagiu complet de cotizare.
Astept cu nerabdare raspunsul.
Multumesc!
Limita de varsta la 61 ani si 3 luni,reducere de 3 ani si 6 luni din 64 ani si 9 luni,pentru 16 ani in grupa II-a de munca(in procent de 100%).Indepliniti conditiile pentru limita de varsta,avand 61 ani si 10 luni.
Multumesc! Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare tatiana18 tatiana18 am 53 ani; am lucrat in grupa 1, 16 ani, am peste 30 ani vechime; la ce varsta ma pot pensiona si cu ce pensie as iesi daca ma incadrez pentru iesirea la ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare haicansorina haicansorina data nasterii - 09.11.1956 vechime in munca TOTAL - 39 ani 9 luni 26 zile ( din care armata 1 an 3 luni,25 zile) din aceasta perioada a lucrat 16 ani 8 luni ... (vezi toată discuția)
Drept la pensie summerwinter summerwinter Nascut in 1951, avand o vechime de 29 ani, fara armata, din care 19 ani la grupa a II-a. As dori sa stiu daca am dreptul la pensionare? Eventual data ... (vezi toată discuția)