avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Credem ca suntem furati la intretinere.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Credem ca suntem furati la intretinere.

Va rugam daca este posibil sa ne sfatuiti ce putem face, pentru ca mai multi proprietari din blocul in care locuiesc avem idoieli cu privire la corectitudinea listelor de intretinere. Credem ca nu se respecta legea, si apar la plata si niste cheltuieli diverse, dubioase, care nu se justifica. Ce putem face in acest sens? Va multumesc anticipat, pentru raspuns. Cu respect.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:49, 18 Martie 2011
Intai trebuie sa aveti o intalnire cu administratorul blocului,si sa-i cereti sa va explice cheltuielile pe care le considerati nejustificate,iar daca intradevar sunt injuste,de ce nu v-a adus la cunostiinta tuturor locatarilor aceste cheltuieli, altele decat cele pe care le stiati de drept, printr-o notificare afista la vizier? In functie de justificari va puteti adresa instantei de judecata .
In temeiul art 12 A din HG nr 1588/2007
Proprietarii membrii ai asociatiei ,pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari au si urmatoarele drepturi
c)sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces ,la cerere ,la orice document al acesteia
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si ,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de10 zile de la afisare listei de plata.
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Dar cenzor nu aveti in acea asociatie? El nu va poate lamuri?

Pana la instanta de judecata si angajarea de experti printre care unii isi fac reclama mascata si pe acest forum, aveti posibilitatea sa discutati cu administratorul si sa cereti lamuriri, apoi sa faceti o solicitare scrisa presedintelui asociatiei pentru un raspuns calificat din partea conducerii.
Daca nici asa nu va lamuriti puteti face o sesizare la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari din primaria de care apartineti.

In cele din urma puteti angaja expert contabil care sa faca o verificare a contabilitatii asociatiei. Acesta este platit initial de dv. si apoi daca ajungeti in instanta si castigati procesul va puteti recupera costurile cu aceasta expertiza.
Costurile acestor expertize sunt destul de "piperate" asa ca e bine sa aveti verificarile preliminare bine consolidate si care sa justifice aceste costuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociaþii de proprietari arondoru arondoru Dacă cenzorul asociaţiei de proprietari nu face parte din asociaţia respectiva ce forma de contract trebuie sa întocmeasca asociaţia pentru serviciile de ... (vezi toată discuția)
Abuzurile presedintelui si administratorului de bloc denisee denisee Buna ziua. As dori sa fac o plangere pentru presedintele blocului si o plangere pentru administratorul blocului....as vrea sa stiu cui trebuie sa ma adresez. ... (vezi toată discuția)
Expertiza decan@ decan@ as dori sa aflu cat ne va costa o expertiza contabila la asociatia de proprietari/ un bloc de proprietari si daca aceasta cheltuiala o suporta si chiriasii ... (vezi toată discuția)