avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatii coplatitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatii coplatitor

Mi s-a propus sa fiu coplatitor pentru un credit Prima Casa la o banca si am inceput sa ma interesez de obligatiile mele . Bineinteles ca mi s-a prezentat totul numai in roz, dar am o retinere, in ceea ce priveste acceptarea mea de a contribui, mai ales ca am un trecut cu bancile , care mi-a lasat un gust amar. Mi s-a spus ca nu am obligatii de a plati creditul daca imprumutantul nu achita la timp, si ca banca m-ar contacta doar in cazul in care nu se plateste timp de 3 luni sau daca ei pleaca din tara, numai pentru a incerca sa dea de urma lor.Cuplul despre care vorbesc mai aveau nevoie de 200 lei pentru a atinge suma care este impusa de banca pentru a obtine imprumutul, si din neatingerea acestei valori au nevoie de un 'coimprumutant'.
As avea nevoie de o parere deoarece sunt un pic derutata si nu stiu ce decizie sa iau.

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:45, 19 Martie 2011
In momentul de fata nu as fi coplatitor nici pentru mama. Coplatitor cam a ce suna, persoana pe care o sunam daca nu-si plateste X-ulescu creditul sau persoana care plateste

Girant - persoana care se angajeaza sa plateasca datoriile scadente ale unui tert, in cazul in care acesta din urma este incapabil sa le achite. Veniturile acestuia nu sunt luate in calcul la obtinerea creditului.
Codebitor (coplatitor): Participant la credit, ale carui venituri sunt luate in considerare, alaturi de cele ale solicitantului de credit pentru obtinerea unei sume mai mari. In cazul in care solicitantul nu isi indelineste obligatiile codebitorul este obligate sa plateasca datoriile scandente. Codebitorul poate deveni proprietarul imobilului achizitionat prin credit daca este vorba de un credit de achizitie dar numai daca opteaza pentru acest lucru.
obligatiile dvs sunt pe toata perioada de contract, nu veti mai putea lua credit in caz ca veti dori unul. chiar daca oamenii astia sunt de buna credinta, poate la un moment dat nu vor mai putea achita, vremurile sunt cum sunt, poate unul din ei ajunge in somaj, incapacitate de munca, oamenii mai si mor..
nu stiu cine v-a zis ce v-a zis, dar nu e adevarat.. raspundeti pt banii imprumutati in aceeasi masura cu imprumutatii
Multumesc pentru raspuns !
Dumitriu-Nicoleta a scris:

Am sunat la banca la care solicitantul a cerut credit Prima Casa, pentru a ma consilia. I-am intrebat ce inseamna coplatitor si ce obligatii ai,explicadu-le situatia .
D-na a spus ca in contract poate fi adaugat o clauza in care se specifica ca nu voi avea obligatia de plata, in cazul in care solicitantul intarzie la plata sau nu mai poate plati deloc sau moare , rolul meu fiind doar de a-i ajuta de a atinge suma de care aveau nevoie pentru un imprumut de 23 mii pe 30 ani, cu care sa isi ia apartamentul. A spus ca statul gireaza , daca nu s-ar plati creditul , statul va lua imobilul. Atunci eu am intrebat daca statul nu va epuiza toate solutiile de a recupera valoare si atunci ar veni la mine?, dupa care sa scoata apartamentul la vanzare.
Nu stiu ce sa cred, luni ma voi duce la banca sa vad contractul, dar nu cred ca voi finaliza.


Va rog sa nu incepeti topicuri noi pentru aceeasi discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea unui credit bancar aloma aloma Buna ziua!Sint Elena,si am luat cu ex-sotul cite un credit de la bancpost in euro in aceeasi zi ,eu 3600E el 6700 E si fiecare isi plateste rata lunara dar ... (vezi toată discuția)
Un medic de familie poate fi codebitor la creditul meu? niculina_ina niculina_ina Ma interesa daca un medic de familie, care am inteles ca nu are practic o carte de munca ci un caiet de incasari-plati , poate fi coimprumutant la creditul ... (vezi toată discuția)
Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor viojunior viojunior sint coplatitor intr un credit imobiliar si vreau sa renunt pt a imi lua casa prin Prima casa....numai ca nu reusesc sa \"ies\" din acest contract...imi poate ... (vezi toată discuția)