avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident produs la caderea fatadei bloculuiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident produs la caderea fatadei bloculuiu

Buna ziua,

Ma numesc Cristina si in urma cu cateva zile bucati din fatada blocului au cazut si au avariat masina mea si a unui vecin. Administratia blocului de unde au cazut bucatile de tencuiala nu recunoaste ca ar fi de competenta lor sa suporte pagubele accidentului. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste pasii legali pe care trebuie sa ii urmez pentru a-mi recupera paguba.

Multumesc anticipat

Cristina B
eu am cu totul alta opinie.
dupa cum prezinta d-na andreea situatia, ar presupune ca:
in situatia in care ne-am parca in mod constient si nu in situatii de forta majora masina pe linia de cale ferata, daca trenul imi va lovi masina, CFR ar fi obligat sa imi despagubeasca pagubele survenite.
pe urma, este un principiu de drept clar definit in doctrina-respectiv ca nimeni nu isi poate invoca propria turpitudine pentru a justifica o pretentie.
in acest sens, pot sa stau la dispozitia celor interesati cu multe spete( de la fond pana la contestatie in anulare la ICSJ) care imi sustin pertinent si obiectiv augmentatiile expuse.
av zagrean
gabriel z a scris:
dupa cum prezinta d-na andreea situatia, ar presupune ca:
in situatia in care ne-am parca in mod constient si nu in situatii de forta majora masina pe linia de cale ferata, daca trenul imi va lovi masina, CFR ar fi obligat sa imi despagubeasca pagubele survenite.

Vi se par situatii comparabile? Sina de tren este destinata traficului feroviar, spatiul de langa bloc nu este destinat caderii diverselor materiale. Ganditi-va cum ar fi daca i-ar cadea in cap unei persoane, care se poate afla chiar mai aproape de bloc decat la 2 metri. Atunci tot asa ati considera ca nu e nimeni vinovat pentru nimic?

pe urma, este un principiu de drept clar definit in doctrina-respectiv ca nimeni nu isi poate invoca propria turpitudine pentru a justifica o pretentie.

Sigur. In materia nulitatii actelor juridice, nu mai mult. Apoi, ce treaba are culpa aici? Simpla existenta a cuiva sau a ceva langa o cladire vi se pare o culpa? Astept cu mare interes o hotarare judecatoreasca in care sa se precizeze asa ceva, pentru ca e cam SF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pagubă în urma căderii unei cărămizi de pe zidul despărțitor dintre clădiri pe o mașină parcată neregulamentar. cum se stabilește vinovăția? szomszed szomszed Buna ziua , sunt proprietara unei case,si de pe zidul care serveste de despartire intre cladiri a cazut a caramida pe capota unei masini si a avariat-o. ... (vezi toată discuția)
Daca pe bloc exista un afis cu " cade tencuiala" si masinile ... cristi1955 cristi1955 Daca pe bloc exista un afis cu \" Cade Tencuiala\" si masinile parcheaza in acel loc, in caz ca va cade tencuiala dupa fatada blocului cine suporta ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu ... Ank27 Ank27 Buna,nu stiu daca ma adresez pe forumul corect,insa poate ma puteti indruma voi.Exista vreo reglementare legislativa sau o norma data de primarie privind ... (vezi toată discuția)