avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclama pe bloc. Pres. asoc. de locatari a spus ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclama pe bloc. Pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza

Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu cele doua balcoane ale apartamentului. Nu am fost de acord, nu am semnat, iar presedintele mi-a spus ca si fara semnatura mea reclama tot va fi pusa.
Astazi, au venit cu reclamele, au pus deja pe jumatate din perete, urmand sa puna si pe cealalalta jumatate unde am eu apartamentul.
Aproape 90% din locatari au semnat deoarece aici intretinerea la 2 per/2camere este de 900 ron vara si presedintele le-a spus ca acei 7e/mp pe care ii va lua pt spatiul publicitar vor intra la intretinere.
Am vorbit cu administratorul si a spus ca el nici nu stia ca se vor pune reclame pe peretele blocului.
Din cate stiu eu este ilegal ca acesti bani sa intre la intretinere, ei putand fi alocati fondului de consolidare.
Intrebare:
-este legal sa imi puna reclama acoperindu-mi ambele balcoane, fara semnatura mea?
-ce pot face pt a opri acest lucru? ma poate ajuta si faptul ca blocul este cu bulina si monument de arhitectura si cu toate acestea pt montarea reclamei se folosesc pironi mari fixati in peretele blocului care ajuta si mai mult la deteriorarea acestuia?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:50, 10 Ianuarie 2009
Actionati-i in judecata si solicitati iinstantei sa dispuna inlaturarea reclamelor, invocand exact motivele pe care le-ati expus anterior ( bloc cu bulina, monument de arhitectura, etc.), cu documente.
Puteti sa va adresati primariei de sector intrucat este necesar acordul tuturor proprietarilor afectati de amplasarea reclamelor pe fatade.
Art. 39 din Legea nr. 230/2007 prevede:
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Art. 41 prevede:
Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.
Dacă s-a încălcat această prevedere, daţi asociaţia în judecată şi sigur veţi avea câştig de cauză.
Nu plecaţi la drum fără avocat! ;)
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat
Buna ziua!

As dori sa imi pun un banner al firmei mele la balconul apartamentului. Nu acopar nici un balcon al unui alt vecin cu bannerul respectiv. Imi trebuie vreo autorizatie sau trebuie sa platesc vreo taxa pe undeva pentru banner ?

Va multumesc!
Pentru aceasta va trebuie obligatoriu autorizatie de la Primarie pentru afisaj. Pentru aceasta va trebui sa achitati o taxa. De asemenea, in prealabil, aveti nevoie de acordul asociatiei de porprietari cu privire la montarea acelui banner. Chiar daca acel banner va fi montat pe balconul dv., pe fatada, va sunt necesare toate acestea. In cayul in care montati bannerul pe geamul balconului dv., nu va mai trebuie nici un acord al vreunui vecin si nici autorizatie sau taxe.

Alte discuții în legătură

Taxa afisaj, publicitate cristina_71 cristina_71 Buna ziua. Am doua intrebari. O persoana care posteaza un banner cu scop de reclama/publicitate pe fatada unui bloc, de unde are nevoie de autorizatie : de la ... (vezi toată discuția)
Reclama pe peretele blocului adyv76 adyv76 -buna ziua -de curand a fost montata o reclama pe peretele lateral al blocului unde locuiesc -mentionez ca blocul este compus din 2 scari -as dorii sa stiu ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta la o intrebare despre o taxa? TZUTZU-ALEX TZUTZU-ALEX Am si eu o intrebare,locuiesc la et 1 dintr-un bloc ,si sub mine este o banca,care si-a pus reclama pe balcoanle mele,fara acordul meu si le-am cerut sa o dea ... (vezi toată discuția)