avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclama pe bloc. Pres. asoc. de locatari a spus ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclama pe bloc. Pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza

Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu cele doua balcoane ale apartamentului. Nu am fost de acord, nu am semnat, iar presedintele mi-a spus ca si fara semnatura mea reclama tot va fi pusa.
Astazi, au venit cu reclamele, au pus deja pe jumatate din perete, urmand sa puna si pe cealalalta jumatate unde am eu apartamentul.
Aproape 90% din locatari au semnat deoarece aici intretinerea la 2 per/2camere este de 900 ron vara si presedintele le-a spus ca acei 7e/mp pe care ii va lua pt spatiul publicitar vor intra la intretinere.
Am vorbit cu administratorul si a spus ca el nici nu stia ca se vor pune reclame pe peretele blocului.
Din cate stiu eu este ilegal ca acesti bani sa intre la intretinere, ei putand fi alocati fondului de consolidare.
Intrebare:
-este legal sa imi puna reclama acoperindu-mi ambele balcoane, fara semnatura mea?
-ce pot face pt a opri acest lucru? ma poate ajuta si faptul ca blocul este cu bulina si monument de arhitectura si cu toate acestea pt montarea reclamei se folosesc pironi mari fixati in peretele blocului care ajuta si mai mult la deteriorarea acestuia?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:50, 10 Ianuarie 2009
daca pe o fatada a unui bloc este afisat un banner banii obtinuti din chirie de la firma de publicitate unde se duc?la asociatia de locatari sau la cei care au balcoane si geamuri in dreptul acelui banner?
vallentin24 a scris:

daca pe o fatada a unui bloc este afisat un banner banii obtinuti din chirie de la firma de publicitate unde se duc?la asociatia de locatari sau la cei care au balcoane si geamuri in dreptul acelui banner?

Daca asociatia are un contract cu firma carea a montat banerul acolo ar trebui nsa fie stipulat unde se duc banii. Fiind un spatiu comun ar trebui ca firma sa faca contract cu asociatia si banii sa intre in contul asociatiei. Acestia pot fi folositi pentru reparatii si alte cheltuieli administrative. Sunt firme care, in paralel cu incheierea contractului cu asociatia prin care se obliga sa plateasca o chirie lunara in contul asociatiei, mai foc contracte si cu fiecare proprietar afectat si platesc acestora o suma lunara. Acest lucru multumeste pe toata lumea si poate duce mai rapid la obtinerea acordului fiecarul proprietar afectat de instalarea banerului.
Raspunsul il gasiti in dispoziţiile H.G. nr. 1588/2007 privind Normele de aplicare ale Legii nr. 230/2007, astfel:
Art. 23 din HG 1588/2007 prevede: Spaţiile din proprietatea comună pot fi utilizate de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune, potrivit art. 39 din Legea nr. 230/2007.
Art. 24 alin. 6 din acelasi act normativ prevede: Veniturile obţinute de asociaţia de proprietari din activităţi economice sau din alte activităţi desfăşurate se constituie ca fond special şi se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătăţirea confortului şi eficienţei condominiului, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. În aceste venituri se cuprind şi cele obţinute din închirierea unor spaţii aflate în proprietate comună indiviză, a spaţiilor pentru instalarea de reclame şi pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum şi alte venituri obţinute din orice sursă, în condiţiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociaţiei de proprietari, nu se plătesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment şi nu pot fi folosite la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilităţi. Acest fond va fi depus în contul asociaţiei de proprietari şi nu va putea fi folosit decât cu acordul adunării generale a asociaţiei de proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri şi cheltuieli. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa afisaj, publicitate cristina_71 cristina_71 Buna ziua. Am doua intrebari. O persoana care posteaza un banner cu scop de reclama/publicitate pe fatada unui bloc, de unde are nevoie de autorizatie : de la ... (vezi toată discuția)
Reclama pe peretele blocului adyv76 adyv76 -buna ziua -de curand a fost montata o reclama pe peretele lateral al blocului unde locuiesc -mentionez ca blocul este compus din 2 scari -as dorii sa stiu ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta la o intrebare despre o taxa? TZUTZU-ALEX TZUTZU-ALEX Am si eu o intrebare,locuiesc la et 1 dintr-un bloc ,si sub mine este o banca,care si-a pus reclama pe balcoanle mele,fara acordul meu si le-am cerut sa o dea ... (vezi toată discuția)