avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum se alege viceprimarul unei localitati?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum se alege viceprimarul unei localitati?

buna ziua,

doresc sa va intreb cum se alege viceprimarul unei localitati ?? cu ce numar de voturi trebuie sa fie ales din total consilieri alesi ???
votul majoritatii consilierilor alesi ??
inseamna 51% - majoritatea absoluta ??
sau doua treimi din numarul consilierilor alesi???
va multumesc
cu stima mariana
În caz de balotaj se va proceda la un nou tur de scrutin, la care vor participa numai candidaţii care se află în această situaţie. Va fi declarat ales candidatul care a obţinut cele mai multe voturi.
Asta in cazul primarilor. Dar in cazul viceprimarilor?
Se poate aplica si in cazul viceprimarilor :)
Buna ziua ,
Am o intrebare daca ma puteti ajuta .
Intrebarea este : Ordonanta 35 din 2002 - „Regulamentul cadru de funcţionare a consiliilor locale ,, este in vigoare sau nu ? Daca nu este in vigoare care lege,hotarare,etc. o abroga ?
Intreb deoarece in unele cazuri se spune ca vicele este ales conform Ord. 35/2002 iar uneori se spune ca se alege conformc legii 215 din 2001 Legea administratiei publice locale.
Va multumesc !
OG nr.35 din 30 ianuarie 2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale , aprobata cu modificari prin Legea nr.673 din 19 decembrie 2002 este in vigoare.

Ordonanta stabileste modelul cadru al Regulamentului de organizare si functionare a consiilor locale.

Alte discuții în legătură

Alegerea viceprimarului dan18dana18 dan18dana18 De exemplu ce se intampla daca in sedinta de constituire a Consiliului local acum in 2012 nu se poate alege viceprimarul?? ati auzit de asemenea situatii??? ... (vezi toată discuția)
Procedura de alegere viceprimar/presedinte si vicepresedinti consilii judetene ank82 ank82 Buna seara! Am o serie de intrebari si nu stiu cu care sa incep. In primul rand as vrea sa imi raspunde-ti cat se poate de repede la aceasta postare si va ... (vezi toată discuția)
Din cate voturi se alege un viceprimar stelyy stelyy DIN CATE VOTURI SE ALEGE VICE PRIMARUL DACA IN COMUNA SUNT 11 CONSILIERI LA PRIMA SEDINTA SA ALES UN VICE PRIMAR CU 5 VOTURI DIN 11 (vezi toată discuția)