avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita-prescriptie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita-prescriptie?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: am investit cu formula executorie un titlu in termen legal. De la momentul primirii prin posta(asa am solicitat) a admiterii investirii , pana la prezentarea la executor , au mai trecut cateva luni, dar am depasit 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii civile.E vorba de plata spitalizarii si serviciile medicale, intrucat se face vinovat de un accident...etc. Vreau sa stiu DACA MAI POT DEPUNE DOSARUL LA EXECUTORUL JUDECATORESC SAU S-A PRESCRIS SI NU MAI POT CERE EXECUTAREA.(lucrez pentru o unitate spitaliceasca de Stat).Va multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
teodorescu sorinela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 13:41, 18 Martie 2011
Buna ziua,
eu consider ca termenul de prescriptie a inceput sa curga odata cu investirea cu formula executorie, prin urmare sunteti in termenul de prescriptie.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters199098, utilizator
Termenul de prescriptie curge de la data in care hot. este definitiva.
Art 405 ind. 2 Cod procedura civila se refera la titlu executoriu. Atata timp cat nu are titlu executoriu, nu poate cere executarea silita, iar titlu este executoriu numai dupa investirea cu formula executorie.
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii, are un termen de prescriptie de 3 ani intrerupt de cerea investirea cu formula executorie. Odata cu investirea, incepe sa curga un nou termen de precriptie.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters199098, utilizator
MULTUMESC ENORM.M-AM LINISTIT.SUNTENTI DE SUPER-AJUTOR.TOATE CELE BUNE!
Sa stiti ca este posibil sa ma insel si sa nu am dreptate. Eu mi-am expus doar o parere. va sfatuiesc sa incercati . mergeti la executor si negociati sa platiti un avans minim, in asa fel incat sa nu pierdeti prea mult in cazul in care in urma contestatiei la executare se constata ca si prescris dreptul de a cere executarea silita.

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva soaremar soaremar Buna ziua, As dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca definitiva eliberata in 1997 cu privire la punerea in posesie a unei suprafete de teren mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca stabilire drept de proprietare privata asupra terenurilor mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 D-na. X, depune cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, pentru 1/2 drepturi de padure, in cadrul unei obti razesesti. ... (vezi toată discuția)