avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva

Buna ziua,
As dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca definitiva eliberata in 1997 cu privire la punerea in posesie a unei suprafete de teren mai poate fi pusa in aplicare sau se prescrie?
Cel mai recent răspuns: soaremar , utilizator 11:51, 20 Ianuarie 2016
In opinia mea, s-a prescris dreptul de a obtine executarea silita, conform art.706(1) teza a II a NCPC"In cazul titlurilor emise in materia drepturilor reale,termenul de prescriptie este de 10 ani."
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Mi s-a spus ca orice hotarare definitiva si irevocabila nu se prescrie, desi verificasem in articole de lege privind cazurile de prescriptie.
Buna ziua,
Daca se doreste punerea in aplicare a acelei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile eliberate in 1997 trebuie sa se deschida un alt proces?

Art. 405 Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
soaremar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila fogorosionel fogorosionel am o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila pronuntata in 20.03.2008 ,care obliga comisia locala si comisia judeteana pentru punerea in posesie a ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc danutz69 danutz69 Intr-o alta interventie va intrebasem care e tremenul de punere in executare , dar acum vorbind cu soacra mea am inteles ca hotararea definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Hj definitiva vasilica53 vasilica53 Buna ziua daca ma aude cineva vreau sa stiu termenul de punere in aplicare a unei Hotarari definitive si irevocabile si temeiul legal.Multumesc (vezi toată discuția)