avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire rog ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire rog ajutor

Buna ziua as avea o intrebare bunicul a decedat la fel si tatal meu.eu am acceptat mostenirea(sunt nepoata de fiu decedat) astfel bunica nu si-a putut transcrie casa pe numele ei(cum a lasat bunicul prin testament) casa mergand trei sferturi pe numele bunicii si un sfert pe numele meu si al unui unchi.intrebare 1:de ce trei sferturi pe numele bunicii?
2:cu cele trei sferturi bunica ce poate sa faca poate sa vanda sau sa doneze partea in favoarea unchiului sau oricarui altcuiva?
3:daca pana decedeaza bunica si pana atunci nu-si vinde sau doneaza partea atunci eu o sa mostenesc din partea ei?sau poate lasa testament sa ma lase pe dinafara?
Cel mai recent răspuns: bla bla , utilizator 14:50, 18 Martie 2011
Ati primit 1/3 pentru ca atat este dreptul dvs de mostenire, ca si mostenitor rezervatar prin reprezentarea tatalui dvs., restul a primit bunica, prin testament.

Cu cele 3 sferturi poate face orice, in viata, sa le vanda sau sa le doneze unchiului.
Aveti si acolo un drept de mostenitor rezervatar si in caz de donatie puteti cere reductiunea acestei liberalitati.
Daca transmite prin act de vanzare-cumparare nu aveti decat sa incercati sa dovediti ca e de fapt o donatie deghizata.
multumesc de raspuns .deci daca doneaza unchiului sau oricui altcuiva pot ataca si pot sa-mi cer drepturile din partea bunicii.
daca vinde cuiva strain?poate? ca am inteles ca daca ii vinde unchiului mai am sansa sa demonstrez ca e deghizat dar asta cum?
in concluzie dca bunica nu doneza sau vinde (desi m-as mira ca vor sa ma lase fara nimic)eu legal am s-o mostenesc si pe bunica si cand decedeaza impartim casa juma juma cu unchiul?
au deschgis succesiune pe casa si cred ca o sa ma cheme sa-mi treaca numle pe partea accea de 1/3 daca nu semnez ce se intampla?
Doamna,

daca cota ramane in patrimoniul bunicii, la succesiune veti imparti aceasta cota cu unchiul dvs.

Daca o instraineaza prin cvc , faceti actiune in instanta pentru constatare donatie deghizata si incercati sa dovediti ca nu s-a platit un pret real.
Daca nu semnati, adica nu acceptati succesiunea, toata casa va fi a bunicii.
multumesc. inca o intrebarre daca bunica vrea sa vanda si am si eu numele pe 1/3 din casa trebuie sa ma cheme sa semnez? daca da si nu vrea sa semnez poate sa vanda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Protejare mostenire paradox paradox Buna ziua, neavand cunostinte juridice, intreb daca se poate ca bunica mea sa lase sau sa instraineze printr-un artificiu judiciar (donatie, act de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in privinta contractului de vanzare-cumparare si a actului de donatie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, X este vaduva si are 2 copii: o fata si un baiat. Baiatul este divortat, nu are copii si este cetatean al altei tari, renuntand la cetatenia ... (vezi toată discuția)