Va solicit din nou un sfat, am vazut ca s-a mai discutat pe tema asta si am postat si eu, dar revin sa ma lamuresc.Am grija de o batranica careia i-a decedat sotul, nu are descendenti in viata si nici parintii nu traiesc, doar niste rude dupa sot si rude indepartate.Zilele trecute am ajutat-o sa faca succesiunea dupa sot, si acum e unica mostenitoare a unui apt de 2 cam, evaluat cam la 80.000e.Ea vrea sa imi lase imobilul respectiv, dar inca nu stiu care modalitate ar fi mai buna pt mine si mai sigura.Dc facem act de vanzare-cumparare, din ce am citit aici, mi-ar trebui sa fac dovada unor bani, dar nu am cum.Dc vom face un contract de intretinere, nu am niciun drept si dumneaei se poate razgandi oricand.Va rog sa ma sfatuiti, k deja ne solicita sa ne mutam cu dansa, k sa avem grija de ea, iar eu vroiam sa fac reparatii la apt, care arata jalnic si nu vreau sa ma trezesc cu vreo ruda de-a dansei k ne da afara.
Va multumesc.
Vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Nu e nevoie sa aveti banii, ci vanzatorul sa declare in fata notarului ca a primit banii. Dupa efectuarea tranzactiei sa transcrieti dreptul de proprietate in cartea funciara.