avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea posesie locuintei.....tulburarea linistii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea posesie locuintei.....tulburarea linistii (huliganismul)

E vorba de art 320 si 321 Penal

Daca pentru "tulburarea folosintei locuintei" e vorba de acte repetate si de plangere prealabila facuta de partea vatamata la procuratura, care este intervalul strict in care trebuie constata repetabilitatea/ repetarea, adica dovedita si anuntata?

pentru 321 Huliganism, (tulburarea linistii publice) e nevoie doar de o singura expertiza sonometrica pentru a demonstra art 321?

linistea publica este valabila si in apartamentul meu personal daca sunt deranjat de vecin?

Cum se exclude Legea 61 - contraventia pentru tulburarea linstii publice si Codul penal art 321? Vechiul "huliganism". De ce politia da amenda in baza lui Legii conveituirii sociale, cand in codul penal exista art 321? (adica dovedirea lui cu o expertiza sonometrica)

Mersi
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 14:33, 19 Martie 2011
constitutia te obliga sa plici legea mai blanda, in cazul asta legea 61. nu stiu ce numiti dvs huliganism dar art 321 se refera la ultraj contra bunelor moravuri cea ce e altceva si fapta de care vb dvs nu prea ajunge la asa ceva.
pt tulburarea fol locuintei aveti nevoie de dovezi ca in mod repetat s-a intamplat fapta respectiva, sens in care tb sa depuneti reclamaie la politie personal ca pers vatamata. ideea este ca pt o fapta nu poti sa fii sanctionat de mai multe ori. deci, daca vecinul face scandal azi, si chemati politia care-i da amenda, maine face iar scandal, iar amenda. deja a fost sanc pt cele doua zile de scandal si oricum politistul nu poate fi mereu acelas si evident ca nu are de unde sa stie cat de des s-a petrecut genu ala de eveniment. cand il chemati depuneti reclamatie pt fapta pe care o considerati.
huliganism este denumirea "veche".... nu se mai foloseste azi.

am nenumarare plangeri facute....e adevarat ca atunci cand am chemat politia nu am mai facut sesizare in scris, iar atunci cand am facut in scris nu am chemat politia.....
dar am lista de apeluri telefonice ca am sunat la 112....!.....nu mia dat amenda nici mie, nici lui. Pana la urma miam luat eu amenda ca m-am luat in gura cu politistii. Desigur am contestato.

Ideal e sa faci si in scris si sa chemi si 112. Multumesc de sfat.

Intrebarea mea este..... CUM AJUNG LA art 321 - adica cum fac sa nu fie "aparat" de incadrarea mai blanda pe Legea 61 ?? ca m-au exasperat
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea folosintei locuintei cata163 cata163 Buna Ziua In locuinta de deasupra locuiesc chiriasi care aproape in fiecare seara, in special dupa ora 22, primesc vizite care se lasa cu rasete si discutii ... (vezi toată discuția)
Ore de liniște la bloc Gili_M Gili_M Buna ziua, as dori sa știu ce este permis in afara orelor de liniște intr-un imobil de locuințe. E permis ca televizorul si boxele unui vecin ... (vezi toată discuția)
Expertiza sonometrica - martor cu forta ContSters83715 ContSters83715 Daca vecinul refuza sa semneze o expertiza sonometrica platita de mine si nu am martor ca a refuzat, pot sa chem politia sa constate ca a refuzat ? oare va ... (vezi toată discuția)