avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea folosintei locuintei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea folosintei locuintei

Buna Ziua

In locuinta de deasupra locuiesc chiriasi care aproape in fiecare seara, in special dupa ora 22, primesc vizite care se lasa cu rasete si discutii la "un volum ridicat" pana dimineata in jurul orei 3-4,care sincer ma deranjeaza foarte tare neputand sa ma odihnesc. Specific ca am chemat de 5 ori politia si nu le-au dat de cat avertisment,am facut si plangere, si plus ca i-am rugat sa nu mai faca acest lucru.
As vrea sa stiu daca se incadreaza ca autor al infractiunii de tulburarea folosintei locuintei si care ar fi demersurile legale privind acest lucru.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 15:22, 5 Martie 2011
ART. 320
Tulburarea folosinţei locuinţei
Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Demesurile trebuiesc intreprinse strict in cadru legal si in raport de persoanele in drept sa raspunda
Sesizati oficial presedintele asociatiei de proprietari care are este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari,detine autoritatea si prerogativa sa solicite proprietarului de drept al spatiului inchiriat sa atraga atentia chiriasilor de faptul ca maniera acestora de manifestare deranjeaza vecinii
Urmare a confirmarii in mod repetat a comportamentului galagios al chiriasilor ,
puteti solicita comandantului unitatii de politie dispunerea de sanctiuni ,conform L nr 61/1991
desi va tulbura, nu cred ca se incadreaza
tulburarea de posesie este fapta de ocupare in tot sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia. obiectul infractiunii este un bun imobil precum un teren, casa, gard, arbori, etc.,
iar subiectul infractiunii poate fi orice persoana, chiar si proprietarul bunului imobil, daca bunul se afla in posesia altuia.
mai insistati cu plangeri la politie
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
ContSters79003, utilizator
Intradevar, faptul ca deranjeaza vecinii se incadreaza la tulburarea linistii publice, care constituie contraventie, conform prevederilor Legii 61/1991 si se pedepseste cu amenda:
Art. 2. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;
Daca nici dupa ce chemati politia in repetate randuri si sunt amendati nu se schimba situatia, puteti face o plangere penala, dar nu veti rezolva nimic -doar vor fi chemati la sectia de politie pentru o declaratie. In aceasta varianta exista si riscul ca sa faca si mai multa galagie, in mod intentionat, pentru a se razbuna pe dvs.
gi-jane a scris:

desi va tulbura, nu cred ca se incadreaza
tulburarea de posesie este fapta de ocupare in tot sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia. obiectul infractiunii este un bun imobil precum un teren, casa, gard, arbori, etc.,
iar subiectul infractiunii poate fi orice persoana, chiar si proprietarul bunului imobil, daca bunul se afla in posesia altuia.
mai insistati cu plangeri la politie
Cred ca va aflati intr-o mare eroare. Tulburarea de posesie nu e acelasi lucru cu tulburarea de folosinta. In speta data fiind prezentata o tulburare de folosinta si nu una de posesie. Permiteti-mi sa folosesc un limbaj neacademic si sa afirm ca vecinii nu au intrat in casa omului si apoi nu au mai vrut sa paraseasca locuinta ci doar au facut galagie in propria lor casa si prin asta au deranjat pe cei din jur, fapta lor incadrandu-se la o tulburare de folosinta.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
gabitzu20, utilizator

Alte discuții în legătură

Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice Arnie Arnie Buna ziua. Incep acest mesaj prin a imi cere scuze daca am postat gresit sau nu am ales categoria potrivita. Am cateva intrebari referitoare la legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)
Pot sa ascult muzica tare la mine acasa in timpul zilei? matz matz buna...am si eu o nelamurire...stau la bloc etajul 3 si dedesubt sta o vecina cu un copil de 2 ani..iar eu knd vin de la studii respectiv ora 14:30 sunt ... (vezi toată discuția)