avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz plata despagubiri CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz plata despagubiri CASCO

In data de 15.12.2010 am avut un accident cu masina mea din care a rezultat o dauna totala conf.devizului eliberat de reprezentanta AUDI din Piatra Neamt.In perioada respectiva aveam contract Casco platit la zi la Asirom .La data de 04.01.2011 am depus cererea de despagubire la sediul Asirom P.Neamt . Dupa mai multe declaratii si interviuri cu reprezentantii Asirom de la antifrauda in data de 18.03.2011 imi trimit o adresa prin care comunica refuzul de plata invocand articolul V lit.A alin.K din conditiile de asigurare (pagube provocate cu intentie de catre Asigurat/Utilizator,presupusii acestuia sau de persoane carora Asiguratul le-a incredintat autovehiculul).Mentionez faptul ca accidentul s-a petrecut in conditii meteo nefavorabile,a fost anuntat la 112,soferul a fost testat cu alcooltestul si pe langa toate astea au primit si adresa de la politia de pe raza comunei unde s-a petrecut accidentul care le confirma toate cele de mai sus .
Ce sanse am in fata celor de la Asirom si ce ar trebui sa fac ?
Dauna este de 50000 EUR .
Cel mai recent răspuns: olgadragos , utilizator 13:57, 31 Martie 2011
Avand dovezile pe care le-ati enumerat, in baza conditiilor de asigurare, litigiul se rezolva in instanta de judecata, unde asiguratorul trebuie sa dovedeasca producerea cu intentie a avarierii autovehiculului.
Ar trebui sa ma adresez in prima faza celor de la CSA ?
In cazul unui proces civil ce daune pot sa le cer ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
autotal, utilizator
CSA nu face mai-nimic , se rezuma sa ceara explicatii si sa vi-le remita ca pdv asigurator:">
In privinta pretentiilor, presupun ca suma asigurata din polita este de 50000E, si daca nu aveti fransiza, o puteti solicita, pretinzand si eventuale dobanzi sau penalitati prevazute in conditiile de asigurare din polita.Idem pentru valoarea care se scade, corespunzatoare epavei, care si aceasta ar putea fi vanduta la licitatie.
Va multumesc !
Am depus o reclamatie online la CSA si astept sa vad ce-mi raspund si mi-am angajat o casa de avocati pentru ai da in judecata .

Cu stima
Unele societati de asigurare au clauza separata pentru "alti conducatori auto".
Daca la incheierea politei ati bifat sectiunea"sofer unic" iar accidentul s-a produs cand o alta persoana era la volan...va fi foarte greu sa va recuperati prejudiciul

Alte discuții în legătură

Despagubiri asigurare cristinamihai cristinamihai Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa reclam? giovana giovana in urma cu 30 de zile aveam masina parcata in fata casei in strada, dimineata pe la ora 4 am auzit o bufnitura cand mam uitat pe geam un microbuz a intrat in ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)