avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea concediului pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea concediului pentru cresterea copilului

Buna ziua.Am si eu o intrebare privind acest subiect.In data de 6 aprilie intru in concediul de crestere si ingrijire copil.Angajatorul m-a chemat sa-mi rezolv ultimele acte privind suspendarea de contract.As dori sa stiu ce trebuie sa fac mai exact si ei ce decizie trebuie sa-mi dea pentru a duce la Primarie deoarece nici angajatorul nu prea stie ce trebuie sa faca fiind prima angajata care intra intr-un asemebea concediu.Deci as vrea sa fiu lamurita legal ce tip de cerere sa fac eu, ce decizie sa-mi dea cf carui articol si pana la cedata trebuie sa le fac.Va multumesc f mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 19 Aprilie 2011
1. Se face o singura cerere catre angajator prin care se solicita suspendarea CIM pentru a intra in CCC, conform art.51(1), lit.a) din Codul muncii.
2. Ceea ce cere angajatorul nu este prevazut in lege. Daca primaria vrea sa elibereze asa ceva este problema ei.
grunwald a scris:

........

P.S. Angajatorul mai solicita si o declaratie pe propria raspundere din partea mamei (sotiei) ca nu a depus dosarul pentru concediu maternal, eliberata de primaria pe raza careia domiciliaza. Poate elibera primaria un astfel de act si cum ar fi formularea, exista vreun tipizat ceva?

Nu cred ca Primaria va va elibera un astfel de act , intrucat este vorba despre o declaratie pe proipria raspundere ... aceasta se da de catre mama copilului in cazul in care tatal intra in CCC.
Primaria poate emite o adresa prn care sa specifice ca mama nu a depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere dosar concediu crestere copil Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Poate o mamica depune dosarul la primarie pt obtinerea indemnizatiei de crestere copil inainte cu o luna de a i se finaliza concediu de sarcina si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare activitate ancut2000 ancut2000 Buna ziua, Daca ultima zi a concediului de maternitate este 13 aprilie, cererea de suspendare a activitatii si, apoi, decizia de suspendare a activitatii ... (vezi toată discuția)