avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Este posibil sa fiu citat ca intervenient fortat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Este posibil sa fiu citat ca intervenient fortat intr-un proces in legatura cu polita RCA?

Lucrurile stau in felul urmator :

-X avand RCA imprumuta masina lui Y care comite un accident lovindu-l pe Z avand CASCO ;
-acum, asiguratorul CASCO lui Z da in judecata pe Y , pe asiguratorul RCA in calitate de parati precum si pe X in calitate de intervenient fortat .

Intrebare :
-X care a imprumutat masina de ce trebuie sa raspunda daca nu el a produs prejudiciul ????????
-asiguratorul RCA de ce sa raspunda daca este parte civilmente responsabila numai in raport cu X,nu si cu Y ??????

va multumesc anticipat
eugenivascu@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: ClydeS , utilizator 16:22, 24 Martie 2011
aveti posibilitatea in instanta sa solicitati respingerea cererii de interventie. opinia mea este ca asiguratorul CASCO a actionat legal prin introducerea dvs ca intervenient.

-X este citat ca intervenient fortat alaturi de Y care are aceeasi calitate procesuala cu precizarea ca este si autorul accidentului.

Totusi trebuie sa existe o diferenta.......

Intenţia legiuitorului sa fi fost ca, pe calea citarii ca parte in proces, să se reglementeze identitatea părţilor în procesul civil, iar nu calitatea lor procesuala ?
In aceasta situatie prevederea reglementează acţiunea civilă directă a terţului victimă împotriva asigurătorului, dar cu complementul procesual obligatoriu al calităţii de intervenient forţat al persoanei responsabile de producerea accidentului si a beneficiarului RCA-ului probabil.
Oricum este un proces care deja a inceput iar eu trebuie sa ies cu fata curata....
Stiu sigur ca intervenientul fortat raspunde in solidar cu asuguratorul RCA.
Intervenientul fortat nu raspunde de daunele produse de vinovat ci confirma ca lucrurile declarate de vinovat sunt reale, adica: dv. i-ati imprumutat masina si nu a furat-o si apoi a produs accidentul. Asa ca nu va agitati degeaba. Puteti sa nu va prezentati la proces dupa parerea mea.
Stimate domn,va multumesc
„quod erat demonstrandum”
cu precizarea ca daca eram autorul accidentului raspundeam in solidar cu asuguratorul RCA
X asigurat CASCO in timp ce are leasing la Porsche poate schimba asiguratorul CASCO sau poate solicita diminuarea contravalorii politei de asigurare daca nu a avut timp de 3 ani daune ???? una sau alta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat Bawer Bawer Buna ziua Am primit o citatie prin care sunt chemat intr-un proces la Bucuresti in calitate de intervenient fortat. Acum 2 ani am fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat !!! CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna seara, in 2013 am accidentat usor pe X, cu toate ca, culpa a fost comuna, am facut constatare amiabila si ne-am dus la politie, eu mi-am luat amenda fiind ... (vezi toată discuția)