avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de intrare prin efractie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de intrare prin efractie

Buna ziua. O vecina imi bate apropouri si ma acuza ca am intrat la ea in apartament cu chei potrivite (si pe alt vecin il acuza de lucruri asemanatoare). Paranoia persista si devine deranjanta. Am familie, copil mic si nu am nevoie de asa ceva.Cui ma pot adresa pentru a rezolva situatia?Daca fac plangere la politie ce anume reclam concret? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: silviu28 , utilizator 09:45, 22 Martie 2011
nu aveti ce face. pina nu va face reclamatie la politie afirmatiile ei nu au nici o valoare cu exceptia cazului cind se fac in public si devin calomnie. Abia atunci puteti sa o actionati in judecata si sa dovediti prejudiciul suferit precum si existenta calomniei.
Se poate folosi inregistrarea conversatiei pentru dovedirea calomniei?Se pot folosi si martorii?Va multumesc.
martori cu siguranta. in privinta inregistrarilor, folosirea lor in materie civila este discutabila, existind pareri pro si contra. parerea mea este contra :)
Calomnia este dezincriminata dpdv penal. Doar în civil puteţi să o acţionaţi. Iar prejudiciul (nu doar fapta) trebuie dovedit.

Eu vă sfătuiesc să îi trimiteţi o somaţie prin care să arătaţi că, în cazul în care nu renunţă la proferarea de acuzaţii false, o veţi acţiona în judecată, urmând să plătească daune şi cheltuieli de judecată. Preferabil printr-un avocat, pentru a da "greutate" demersului.

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)
Calomnie pacolina pacolina Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot avea castig de cauza in care imi dau seful in judecata pt calomnie.Am lucrat cate 2 persoane pe schimb,s a furat din magazin ... (vezi toată discuția)
Calomnie costicacostelus costicacostelus Am un prieten politist impotriva caruia a fost depusa o petitie anonima.Aceasta , fiind anonima , este legal sa fie inregistrata ca reclamatie(cu R)?In ... (vezi toată discuția)