avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs dupa un an de zile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs dupa un an de zile

buna ziua. se poate ca un dosar a carei perioada de recurs a fost de fost expirata dupa 30 de zile(actiune de divort), poate sa ramana la instanta de apel o perioada nedeterminata pt ca paratul poate face recurs si dupa un an de zile? acest raspuns l-am primit telefonic de la un salariat al tribunalului iasi astazi 21 martie 2011. am solicitat acest dosar la judecatoria unde s-a judecat fondul pt a definitiva o hotarare data pe 21 noiembrie 2010, si la ora actuala dosarul se afla la tribunalul iasi care nu stiu de ce nu i se da drumul de acolo, mentionez ca nu s-a facut recurs si a expirat perioada de recurare drept pt care a decis sa fac hotararea definitiva si irevocabila dar obs. ca sunt piedici. unde ma pot adresa in acest caz?
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 15:42, 21 Martie 2011
perioada de 30 de zile pt recurs curge de la comunicarea hotararii instantei de apel. Asta poate dura ...si un an de zile.
va rog frumos ..explicati-mi un lucru:
-am primit hotararea pe data de 11 februarie 2011
-pe data de 14 martie 2011 conf. calculului celor 30 de zile a expirat perioada legala pt. acest lucru , ce nu inteleg eu este si va rog daca se poate mai detaliat,
-cum se poate face recurs intr-un an de zile peste perioada aceasta, nu este tardiv?
si de ce nu-mi pot eu legaliza hotararea conf legii???
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
cris_deo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor voinea75 voinea75 Va expun succint situatia. Divort, custodie copil, stabilire pensie intretinere copil - data martie 2011 Divortul pronuntat - hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca dupa un proces cu tranzactie profagabi profagabi buna ziua. Va rog sa imi spuneti in cat timp dupa ultimul termen se emite o hotarare judecatoreasca. De asemena, doresc sa aflu daca aceasta hotarare vine ... (vezi toată discuția)
Divort melissa2006 melissa2006 buna ziua,sunt casatorita de aproximativ 5 ani in Italia(sotul fiind italian),am o fetita de 3 ani si 9 luni.Din cauza unor neintelegeri cu sotul meu am ... (vezi toată discuția)