avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASARE SAU DELEGARE CUM SA PROCEDEZ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASARE SAU DELEGARE CUM SA PROCEDEZ?

Am citit o multime de intrebari si raspunsuri referitoare la formularul E101 si cu cat citesc mai mult cu atat ma nedumeresc mai tare.Am o I.I din septembrie2010 pe care nu am avut activitate ,am obtinut un contract prestari servicii cu o firma din Italia ,am angajat 5 oameni pe data de 7 martie 2011 pt a presta servicii conform contractului, dupa aceasta a inceput cosmarul #-o, conform conditiilor impuse de CAS nu`i pot trimite deoarece nu au vechime si am inteles ca as putea trimite doar 50% din personal.asadar nu am cum sa respect contractul si deci nu mai am ce face cu personalul angajat eu neavand activitate in tara.
Intrebarea mea este: pot sa`i trimit in delegare conform codului muncii pt o perioada de 60 zile si apoi sa incerc din nou sa obtin E101?
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
GARBEAELENA, utilizator
1. Formularul se foloseste numai in caz de detasare si nu in cazul delegarii.

2. Da, ii puteti trimite in delegatie .
Multumesc mult pt raspuns,si daca`mi este permis mai am unele intrebari referitoare la acest subiect.
-pt a`i putea delega stiu ca trebuie sa fac acte aditionale contractelor de munca dar dupa cum stim la ITM se depun doar contractele online din Revisal asadar ce fac cu actele aditionale unde le depun ?
-daca merg in strainatate ar trebui ca in actul aditional sa modific si salariul sau doar sa le acord diurna?
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
GARBEAELENA, utilizator
1. Actele aditionale se incheie in dublu exemplar, cate unul la fiecare parte. Acestea nu se transmit prin REVISAL.

2. Salariul nu se modifica ... se acorda diurna. De asemenea, salariatul are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare.
Am facut o mare greseala , :"> -din ignoranta i`am facut contract de munca si titularului Intreprinderii (pt ca pleaca si el in Italia si voiam sa fie cuprins in buclucasul formular E101) .Ce sa fac ?Trebuie scos contractul?Se intampla ceva pt ca i-am facut si lui? :sorry:
Nu i se intampla nimic ... i se poate inceta c.i.m. , potrivit dispozitiilor Codului Muncii

Alte discuții în legătură

Formular a1 necesar sau nu ? sethm1980 sethm1980 Sunt administratorul unei societati comerciale, in domeniul constructiilor (productie tamplarie pvc si montaj). Un urma unor imprejurari,am prins un contract, ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare? mihaela495 mihaela495 O SC din Ro fiind in discutii pentru a executa o lucrare intr-o alta tara, viitorul beneficiar a zis ca ar fi nevoie ca angajatii firmei din RO sa detina ... (vezi toată discuția)