avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare sau delegare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare sau delegare?

O SC din Ro fiind in discutii pentru a executa o lucrare intr-o alta tara, viitorul beneficiar a zis ca ar fi nevoie ca angajatii firmei din RO sa detina formularul A1. Am inteles procedura obtinerii formularului A1 si presupunand ca l-am obtine nu am inteles insa ce se intampla mai departe. Am inteles ca angajatul ar trebui sa beneficieze de legislatia mai favorabila, in cazul de fata nivelul salariilor din tara respectiva este mai mare dar nu am inteles cine plateste salariul si contributiile sociale, firma din RO sau cealalta firma si la ce nivel? Sau procedura corecta ar fi alta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 14 Mai 2012
In principiu, drepturile salariale si contributiile aferente sunt platite de catre unitatea la care sunt detasati salariatii respectivi , asa cum se prevede in art.47 alin.1 C.mun., si anume : (1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
Daca drepturile salariale si contributiile aferente ar trebui platite de catre cealalta firma atunci oare de ce au spus ca angajatii din Ro ar trebui sa detina formularul A1?
Reglementarile privind detasarea muncitorilor in alt stat membru UE nu inlatura reglementarile fiscale la nivel european, pe care daca nu le respectati, cu sau fara formular A1, puteti fi obligati sa achitati taxe in statul de detasare.

Pentru angajatii unei firme cu sediul intr-un stat membru ce-si detaseaza angajatii in baza unui contract comercial cu un partener dintr-un alt stat memembru, pe teritoriul acestuia din urma, exista trei exceptii ce permit plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta:
- posesorii formularului portabil A1
- muncitorii transfrontalieri
- muncitorii implicati in montajul unor piese/utilaje, etc - cu conditia ca perioada de montaj sa nu depaseasca 8 zile
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles ca in cazul detinerii formularului portabil A1 taxele se platesc in si la cuantumurile din statul de resedinta.
Nu am inteles insa partea "cu sau fara formular A1, puteti fi obligati sa achitati taxe in statul de detasare". Puteti fi mai explicit va rog, despre ce reglemetari fiscale este vorba?

Va multumesc
In principiu, acest lucru se refera la situatia in care nu s-a respectat conditiile de detasare a muncitorilor pe teritoriul UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 glaz glaz Sunt medic specialist ginecologie si momentan lucrez 2 saptamani in Romania si 2 saptamani in Anglia .As dori sa aplic pentru acest formular A1 ca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Detasare in ue clueorc clueorc Buna ziua, Daca un angajat al unei societati din Romania este detasat in UE pe o perioada de 1 sau 2 ani, in baza unui contract intre o societate din UE si ... (vezi toată discuția)
Formular a1 RoxanaSTT RoxanaSTT In cazul in care un agajat urmeaza sa fie detasat intr-un stat membru pentru o perioada de doar 1 saptamana, mai este necesar formularul A1? Multumesc! (vezi toată discuția)