avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASARE SAU DELEGARE CUM SA PROCEDEZ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASARE SAU DELEGARE CUM SA PROCEDEZ?

Am citit o multime de intrebari si raspunsuri referitoare la formularul E101 si cu cat citesc mai mult cu atat ma nedumeresc mai tare.Am o I.I din septembrie2010 pe care nu am avut activitate ,am obtinut un contract prestari servicii cu o firma din Italia ,am angajat 5 oameni pe data de 7 martie 2011 pt a presta servicii conform contractului, dupa aceasta a inceput cosmarul #-o, conform conditiilor impuse de CAS nu`i pot trimite deoarece nu au vechime si am inteles ca as putea trimite doar 50% din personal.asadar nu am cum sa respect contractul si deci nu mai am ce face cu personalul angajat eu neavand activitate in tara.
Intrebarea mea este: pot sa`i trimit in delegare conform codului muncii pt o perioada de 60 zile si apoi sa incerc din nou sa obtin E101?
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
GARBEAELENA, utilizator
Va multumesc din suflet pt raspunsuri.
Puteti argumenta de ce formularul A1 este necesar numai in caz de detasare si nu si in cazul delegarii?
Sunt interesat direct de acest raspuns.

Va multumesc anticipat
1. Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia.
2. Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.


Daca muncim intr-un stat al UE platim taxele si contributiile in statul respectiv , la cuantumurile de acolo.
Pentru angajatii unei firme cu sediul intr-un stat membru ce-si detaseaza angajatii in baza unui contract comercial cu un partener dintr-un alt stat memembru, pe teritoriul acestuia din urma, exista trei exceptii ce permit plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta:
- posesorii formularului portabil A1
- muncitorii transfrontalieri
- muncitorii implicati in montajul unor piese/utilaje, etc - cu conditia ca perioada de montaj sa nu depaseasca 8 zile
Buna si un an nou plin de impliniri tuturor celor care sunt inscrisi pe acest site.Nu am intrat de ceva timp insa vreau sa spun celor interesati ca am primit formularul E 101 inca de anul trecut si daca pot ajuta pe cineva cu o informatie , asa cum am fost ajutata si eu la randul meu o voi face cu placere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 necesar sau nu ? sethm1980 sethm1980 Sunt administratorul unei societati comerciale, in domeniul constructiilor (productie tamplarie pvc si montaj). Un urma unor imprejurari,am prins un contract, ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare? mihaela495 mihaela495 O SC din Ro fiind in discutii pentru a executa o lucrare intr-o alta tara, viitorul beneficiar a zis ca ar fi nevoie ca angajatii firmei din RO sa detina ... (vezi toată discuția)