avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Persoanele care implinesc 100 de ani cum pot fi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Persoanele care implinesc 100 de ani cum pot fi premiate in bani de primarii?

Va rog sa imi comunicati daca exista o baza legala pentru acordarea de gratificatii financiare pentru persoanele care implinesc varsta de 100 de ani. Si daca exista acest drept, cum pot beneficia de aceste gratificatii persoanele in cauza. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 08:45, 23 Martie 2011
Acesta nu este un raspuns juridic. Va spun din proprie experienta . In functie de fiecare primarie in parte, veti primi ceva sau NU.
Cand a implinit 100 ani bunica mea, m-au sunat de la primaria Ploiesti de unde locuiesc si m-au chemat sa vorbim. Acolo m-au intrebat ce are nevoie, dar m-au atentionat ca au un buget foarte mic. Le-am spus ca are de toate, dar daca vor sa-i faca totusi un cadou, sa-i dea un aparat auditiv, ceva mai ieftin.
Mi-au zis ca vin si cu cineva de la ziar si de la TV si daca am pretentii materiale fata de dansii. Singura pretentie a fost sa-i rog sa-mi dea un ziar cu articolul. Ne-am pregatit acasa, ca de, vine televiziunea. In ziua cu pricina, alai mare la poarta, de la primarie au venit fara aparat auditiv, i-au adus cateva flori si un tort pe care din greseala se asezase una din cucoane, deci era starcit (ulterior l-am dat la caine ).
Cei de la TV n-au mai vrut sa dea reportajul si nici cei de la ziar articolul ptr ca, bunica in simplitatea si sinceritatea ei nu le dadea raspunsuri la intrebari asa cum vroiau dansii ( adica trunchiate ) ci simple si adevarate. EX: rep: - Care este secretul longevitatii dumneavoastra, nu-i asa ca mancati numai lucruri naturale si fara E-uri? rasp: - Vai maica, mananc orice din frigider. Pai stiu eu maica ce sunt alea E-uri si de unde sa le iau? (bunica nu realiza ca E-urile sunt in mancare)
Asa ca: Uratii sanatate, pupati-o si din toata saracia facetii un tort cu trei lumanari adica 1 0 0 si cantatii LA MULTI ANI ! Va fi cea mai fericita.
PS. Eu nu i-am mai primit nici la 101 ani si nici acum la 102 ani. BAFTA !
aceeasi poveste si la implinirea a 50 de ani de casatorie. nu am gasit o baza legala pentru acordarea de astfel de premii (in legea 215, 273,...). aceeasi problema si la stabilirea categoriei de venit, cf codului fiscal.
rog pe cei din primariile care au acordat astfel de sume sa ne ajute/lumineze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune NAIKKO NAIKKO Buna ziua, bunica a decedat in urma cu 3 ani si pana in acest moment nu s-au facut demersuri pentru sucesiune. Bunicul este inca in viata si au 2 fii : pe ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat penal? 123iulian 123iulian Buna seara, Ma aflu intr-o situatie putin mai aparte, asa ca va rog sa imi dati sfaturi, pareri. Am cumparat in luna decembrie anul trecut un TV plasma ... (vezi toată discuția)
Succesiune ruda decedata in 1993 jewelled jewelled In urma decesului mamei am primit un titlu de proprietate pe numele bunicii (mama mamei mele) decedata in 1993. La succesiunea mamei nu am putut include si ... (vezi toată discuția)