avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sucesiune

Buna ziua, bunica a decedat in urma cu 3 ani si pana in acest moment nu s-au facut demersuri pentru sucesiune.
Bunicul este inca in viata si au 2 fii : pe tata si unchiu,problema este urmatoarea:Bunicul vrea sa ii cedeze(sa ii treaca pe numele tatalui meu casa si o parte din terenul aferent (acest teren s-a mai impartit la 2 nepoti(o parte din el) si ce a ramas bunicul vrea sa il treaca pe numele tatalui meu impreuna cu alte terenuri din jurul localitatii, dar unchiul meu se opune si in prezent a cerut la Primarie sistarea demersurilor.
Daca bunicul vrea sa ii dea tatalui meu casa(avand in vedere ca bunicul i-a cumparat o casa unchiului in anii '70 , acesta are pretentii la casa parinteasca ), tatal meu ce poate face?
Se poate ca bunicul sa ii dea casa si o parte din terenuri fara sa fie necesara prezenta /semnatura celui de-al doilea fiu?
As fi recunoscatoare daca imi veti raspunde.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
NAIKKO, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 12:22, 11 Martie 2012
Daca bunurile pe care bunicul doreste sa I le dea tatalui dvs sunt bunuri comune achizitionate cu bunica in timpul casatoriei, trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica iar apoi bunicul poate sa dispuna de cota sa dupa cum doreste, fie faceti partajul, fie va vinde dvs cota. Daca bunurile sunt proprii ale bunicului, obtinute de bunicul prin mostenire sau donatie facuta exclusiv dansului si chiar in timpul casatoriei cu bunica, poate dispune cum doreste de bunurile sale proprii, insa tb stiut ca la decesul dansului, fratele tatalui dvs poate ataca contractul de vanzare cumparare ca donatie deghizata daca pretul nu poate i dovedit si donatia, daca v a face donatie, va fi supusa raportului si reductiunii liberalitatilor excesive pentru ce incalca rezerva succesorala a fratelui tatalui dvs. La fel si la testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in acest caz. CornelCornel CornelCornel Buna ziua!in 1996 bunicul meu a cumparat o casa nationalizata si el o putea trece pe numele altuia dupa 10 ani adica in 2006.In acel an bunicul meu ia dat ... (vezi toată discuția)
Proprietate impartita de bunic (succesiune) Nicolay Nicolay Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati si pe mine sunteti singura mea speranta, Bunicul meu a detinut 2 case cu 2800 mp respectiv 3000mp si 3 terenuri de ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau contract de v-c? mos_ene mos_ene salutare la toata lumea am si eu mai multe nelamuriri si va rog daca putezi sa ma elucidatzi si pe mine:sa incepem cu inceputul(bunicul meu a murit in 1997 ... (vezi toată discuția)