avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venitul obtinut din vinzarea casei - prima ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venitul obtinut din vinzarea casei - prima vinzare

Buna ziua, detin un imobil casa, pe care doresc sa-l vind unei pers. fizice care este de acord cu pretul cerut de mine, tranzactia o vom efectua in prezenta unui notar de pe raza localitatii unde este imobilul,acesta va percepe taxele care i se cuvin de la vinzator si de la cumparator ,intrebarea mea este urmatoarea; mai trebuie sa "cotizez" si la C.A.S. pt venitul obtinut din vinzarea unicei proprietati!!? in cazul ca trebuie , care este procentul din suma si unde trebuie s-o "donez" si in final care este legea in care se stipuleaza aceasta taxa (impozit) la C.A.S. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 15:41, 21 Martie 2011
La vanzarea imobilului vanzatorul plateste impozit pe transferul proprietatii (2%, 3%..., functie de anul dobandirii imobilului!), conform L571/2003 cu modificarile ulterioare (codul fiscal), taxa de obtinere a extresului de carte funciara (40 lei in regim normal sau 200 lei in regim de urgenta).
Acestea sunt taxele care sunt in sarcina vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)
Impozit la vinzare imobil Violin2 Violin2 Buna ziua. Se mai plateste impozit la vinzarea unei proprietati? Locuinta si teren. Daca da, care este procentul? Multumesc (vezi toată discuția)
Am inteles ca de la inceputul anului 2023 vor fi modificari la ... mariana58 mariana58 Am inteles ca de la inceputul anului 2023 vor fi modificari la impozitele privind cumpararea /vanzarea unui apartament...puteti as imi spuneti in ce constau ... (vezi toată discuția)