avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare persoana straina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare persoana straina

buna ziua
Va rog, daca ati intampinat vreodata problema asta, sa ma ajutati!!!!!!!!!!
Seful meu vrea sa angajeze o doamna din Serbia, care are in jur de 50 de ani si care timp de 10 ani a lucrat in Austria. Dansa vrea sa vina aici dar prin detasare de la firma- mama din Austria( noi avem in Romania punct de lucru al firmei din Austria) , insa ea nu are cetatenie austriaca iar din cate stiu eu Serbia nu este in Uniunea Europeana. Vreau sa aflu cum o pot eu angaja aici in Romania??? ea mi-a spus ca are un fel de "Permis de munca " facut in Austria care ii da dreptul sa lucreze in orice stat al Uniunii Europene. Exista un asemenea permis care sa i se elibereze unei persoane sarbe care nu are cetatenia vreunui stat din UE???? Si pe deasupra cred ca ii trebuie si viza ptr a intra in Romania.............(ea are doar permisul asta si pasaportul)

va rog mult daca cunoasteti si dc v-ati lovit de o astfel de problema sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: crisadi , utilizator 09:01, 6 Iunie 2008
Pot fi încadraţi în muncă sau, după caz, pot presta muncă la persoane fizice sau juridice din România, fără autorizaţie de muncă, străinii angajaţi ai persoanelor juridice cu sediul în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene sau în unul dintre statele semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European, detaşaţi în România, cu condiţia prezentării permisului de şedere din acel stat (OUG nr.56/2007).

Permisul de munca eliberat pentru o tara membra UE este valabil pentru toate tarile membre UE.
Intrucat Austria este stat membru, persoana din Serbia poate lucra in Romania pe baza autorizatiei de munca emisa de autoritatile austriece numai daca este detasat la un angajator roman de catre angajatorul lui.

Daca doreste sa lucreze independent , atunci :
1. trebuie sa posede autorizatie de munca eliberata de O.R.I.
2. fara autorizatie de munca daca este titular al dreptului de şedere permanentă pe teritoriul României.
va multumesc mult pentru raspuns=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea cetatenilor extracomunitari care detin permise de munca in alte tari eu Alexandru Cutean Alexandru Cutean As dori sa intreb: Daca permisul de munca eliberat de autoritatiile italiene pt. un cetatean extracomunitar din Bosnia Herzegovina i acorda dreptul acestuia ... (vezi toată discuția)
Conditii in care cetatenii straini se pot angaja catacata602 catacata602 se pot angaja cetatenii statelorb non ue in romania si dak da stie cineva vreo firma care angajeaza cetatenii straini? (vezi toată discuția)
Vreau sa angajez un cetatean german inserv inserv Am nevoie de un specialist si am gasit un cetatean german care vrea sa vina sa lucreze la firma mea.Pot sa-l angajez sau am nevoie de aprobarea celor de la ... (vezi toată discuția)