avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... despre rate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

despre rate

in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam rate pt reesalonare,celelalte 2 ne au facut dar asta despre care vreau sa va punem intrebarea nu ,ne au spus ca sotul beneficiaza de asig.de somaj si e bine sa profite de ea,dupa mai multe hirtii care ni le au cerut si o astept.de 90 zile conform contract.de asig.sotul meu si a gasit de munca pt 3 luni si ne au sp.de la banca ca in cazul asta nu beneficiaza pe cele 90 zile de astept.,am decis sa facem reesalonare si in dec 2010 am depus dosarul ,in ianuarie ne au sunat sa aducem rata ca au avut f.multe dosare si nu au reusit sa ne solutioneze,nu am avut de unde,ne am dereglat de tot cu banii si ne suna pt.o plata,intrebarea mea este in caz ca nu platim deloc care sunt pasii facuti de banca,in cit timp si cit din salar imi ia,eu sunt codebitare sotul imprumutant,ii ia si lui din somaj sau cum.am uitat sa va spun creditul era de nevoi pers fara ipoteca.azi la tel.m au amenintat ca daca nu fac o plata ne obliga la plata integrala in 48 de ore(suma imprum.e de 9500 euro)si ne pune sechestru pe bunuri,e posibil?deci ma intereseaza cui ii opreste ,cit si in cit timp?daca se pot pune in aplicare amenintarile lor
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:51, 22 Martie 2011
pot declara intreg creditul scadent, va pot da in judecatca si obtine incuviintare pt executare silita.
va pot popri dvs 1/3 din salariu, daca aveti un creditor. daca nu va platiti ratele nici la celelalte credite, poprirea se va face pe 1/2 din salariu. pe somaj nu se poate pune poprire.
avand in vedere suma, se poate ajunge la o executare silita a bunurilor, daca sunt de valoare.. masina, casa etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre rate cimbru cimbru in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi administrator rapani74 rapani74 Societatea pe care sotia mea o administreaza a contractat o linie de credit de la o banca. Incepind de anul trecut s-a facut o reesalonare a creditului dar, ... (vezi toată discuția)
Credit bancar damianramona damianramona buna ziua. de 3 saptamini mam casatorit si sotul meu are 2 credite la o banca al carei rata e fff mare cam 60% din salariul lui luate din octombrie anul trecut ... (vezi toată discuția)