avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar

buna ziua. de 3 saptamini mam casatorit si sotul meu are 2 credite la o banca al carei rata e fff mare cam 60% din salariul lui luate din octombrie anul trecut si februarie anu alata .acum ca sa casatorit cu mn care am un copil si la serviciu suntem amandoi in intretinerea lui nu se poate face ceva ca sa ai scada rata fiind 3 membri in familie?banca refuza asa ceva. daca iar pune oprire pe salar cit ar fi procentul care lar putea pune banca avind in vedere ca nu mai e singur?
Cel mai recent răspuns: damianramona , utilizator 13:14, 20 August 2013
Eventual puteti cere o reesalonare a creditelor (ceea ce inseamna perioada mai lunga de rambursare, rate lunare mai mici, dar costuri totale ale creditelor mai mari), motivand ca sotul este unicul intretinator a familiei.

In cazul in care ajungeti in situatia popririi, 33% (1/3 parte) din veniturile realizate de sotul Dvs pot fi retinute de banca.
banca nu vrea sub nici o forma sa accepte nimik din ce am cerut am cerut o amanare a 2 sau 3 rate dar nu vor.tot ce prinde pe cardul de salar tot ia
Totusi, sa depuneti o cerere scrisa de reesalonare, cu motivatia sus mentionata sa anexati documente care sa atesta ca sotul este singurul intretinator a familiei si sa asteptati raspunsul (acest lucru este necesar, deoarece in cazul in care ajungeti restantieri puteti dovedi ca ati facut demersuri insa banca nu a fost partener in solutionarea problemelor.)

Probabil aveti mici restante, de aceea ia tot de pe card. Singura solutie sa vi se vireze salariul pe alt cont la alta banca sau sa ia sotul in numerar( cu probabilitate scazuta).
asa o sa facem multumim mult
tot ce prinde pe cardul de salar tot ia


Cum asa ?

Daca banca nu accepta sa reesaloneze creditul pt ca nu-i obligata si nu veti plati, se va ajunge la executare silita, ceea ce inseamna poprire pe 1/2 de salariu pt ca e vb de doua credite.

Alte discuții în legătură

Credit - retinere rata din cont damianramona damianramona daca am credit la o banca si salariul il iau la acceasi banca doar ca pe conturi diferite poate sa imi opreasca rata de pe cel de salar daca nu platesc o ... (vezi toată discuția)
Restante la credit mikky_9 mikky_9 Buna ziua! Am un credit de nevoi personale la o banca,am restanta 1500 lei,mi-a scazut salariul si am cerut reesalonarea ratelor.Banca mi-a cerut garantie ... (vezi toată discuția)
Despre rate cimbru cimbru in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)