avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor facturare diferenta de tva
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

facturare diferenta de tva

Buna seara,
va rog sa ma ajutati si pe mine in lamurirea unei probleme: in luna iunie 2010 am primit ultima factura de leasing pt un autovehicul; factura respectiva avea scadenta in luna iulie (atunci cand s-a majorat cota de tva). Acum in martie 2011 am primit de la firma de leasing stornarea facturii emisa in iunie 2010 (cota 19%) si refacturata cu cota de 24%. Cand am sunat la ei sa ma lamureasca, mi-au motivat ca desi factura a fost emisa in iunie, ea a avut scadenta in iulie, deci trebuie sa platesc diferenta de tva. Este corect??

multumesc
Cel mai recent răspuns: lauravaleria , utilizator 08:09, 22 Martie 2011
Da este corect , au procedat conform Cod fiscal art. 134^2 alin. 1 si alin. 2.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
~ Conținut șters la cerere ~
Exigibilitatea este anticipata faptului generator, atunci cand se emite factura sau atunci cand se incaseaza avansuri partiale sau integrale, inainte de data la care intervine faptul generator (art. 134^2 alin. 2 din Codul fiscal) .
au stornat factura in martie 2011 si tot in martie a fost refacuta cu noua cota de tva;
va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare tva pentru factura emisa in iunie 2010 ioanaep ioanaep Avem un contract de leasing prin care este stipulat faptul ca ratele se factureaza cu o luna inainte. Exemplu: rata din iulie s-a facturat in iunie. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Calculare tva bratubotan bratubotan Buna ziua, Va solicit mai multe raspunsuri autorizate la urmatoarea problema: Sunt adm. la o asoc. de propr. iar astazi cand am ... (vezi toată discuția)
Dealer auto solicita 24% tva mariuselectric mariuselectric Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 ... (vezi toată discuția)