avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

Va rog sa-mi spuneti daca este o regula in a se dispune recurs sau nu intr-un proces.Am un proces simplu cu primaria si credeam ca dupa judecarea la TB si la Curtea de Apel se incheie ( ambele judecati avind acelas verdict ),dar s-a pronuntat cu posibilitate de recurs si primaria a facut iar recurs.Am crezut ca la Curte se merge numai cu.procese deosebite ! Asa ca intreb:care sunt regulile pt. nr. de recursuri posibile ?
Cel mai recent răspuns: fdanila , utilizator 14:08, 30 Martie 2011
Va multumesc stimata doamna,mi_ati dat sperante
Pina acum toata lumea spunea ca Exceptia lipsei capacitatii procesuale se poate invoca oricind,deci si la recurs ,si ca da categoric cistig Primariei,iar procesul se anuleaza !
utilizator_86 a scris:

Art.4 cod civil "Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca:
1.recursurile declarate impotriva hotararilor curtilor de apel si a altor hotarari, in cazurile prevazute de lege
(...)
La dvs a fost fond la tribunal, apel la curtea de apel si acum recurs...

:hm: .. art.4 C.civ. are urmatorul continut : Este oprit judecãtorului de a se pronunta, în hotãrârile ce dã, prin cale de dispozitii generale si reglementare, asupra cauzelor ce-i sunt supuse ...

Competenta ICCJ este reglementata in art.4 din Codul de procedura civila ... :)
Da, asa-i....am gandit sa scriu si "procedura" dupa "cod", dar din graba l-am omis:)
Din ultimile 2 mesaje, de la freeelis si utilizator_8 ,nu inteleg sensurile lor (cum se traduc)pentru procesul meu,dar multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs aser aser Daca se admite la recurs exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta ce hotarari se pot ? credeti ca doua, de anulare sau de casare cu trimitere la ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei la recurs aser aser La recurs Primaria, ca parata, invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,dar -am avut primul proces cu Primaria, in care am solicitat ca ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive negut negut In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe ... (vezi toată discuția)