avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare bonuri benzina pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare bonuri benzina pfa

Pentru un pfa- prtestari service calculatoare, platitor de tVA ,bonurile de benzina pentru o masina cumparata pe firma se pot deduce?
Cel mai recent răspuns: LUMINITA TURCU , Consultant fiscal 19:01, 22 Martie 2011
nu. Prin modificarile aduse "in criza" Codului fiscal au fost scoase aceste deduceri. Si s-au prelungit pana la 31.12.2011.

Acum sa vedem, au bagat un proiect de modificare al Codului Fiscal si printre altele prevad si ridicarea acestei interdictii (n.n aberante).
Nu se pot deduce(vezi articolul de mai jos).

Art.48 din Codul fiscal
7. Nu sunt cheltuieli deductibile:
l1) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuiala benzina? laurr29 laurr29 Buna ziua. Am un magazin second hand si constat cu stupoare ca nu-mi pot deduce cheltuielile cu benzina pt o masina cu remorca ce as folosi-o exclusiv la adus ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pt autoturism iosifnagy iosifnagy Buna seara.Am un PFA.Recent am trecut de la norma la sistem real si am inteles ca pt a putea deconta combustibil este nevoie de un contract de comodat pt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile la avocati ddo ddo Avocatii mai pot trece benzina ca si cheltuiala deductubila? (vezi toată discuția)