avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducere cheltuiala benzina?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducere cheltuiala benzina?

Buna ziua. Am un magazin second hand si constat cu stupoare ca nu-mi pot deduce cheltuielile cu benzina pt o masina cu remorca ce as folosi-o exclusiv la adus marfa. Dar oare textul acesta " în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate EXCLUSIV transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii.." cu acel cuvant "exclusiv" nu ma indreptateste sa-mi deduc cheltuielile cu carburant? Ei vorbesc in lege ca nu este deductibila cheltuiala privind combustibilul pt vehicule care sunt destinate EXCLUSIV transportului de persoane...ori eu ma duc sa transport marfa pt magazin si nu persoane ( sa ne plimbam cu jeepu' ca deh..suntem patroni). Cum e povestea aceasta pentru ca o contabila imi spune ca nu se poate alta imi spune ca se poate...ba mai mult, sunt chiar 2 care spun ca se poate, doar ca TVA nu-l pot recupera.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:27, 30 Iunie 2011
Codul Fiscal interzice decontarea combustibilului utilizat pentru deplasarea titularului de Intreprindere Individuală, indiferent de scopul deplasării.In perioada 01.01 - 31.12.2011 inclusiv, nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, precum si la calculul impozitului pe veniturile din activitatile independente, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului.
Nededucerea TVA se aplica "pentru orice vehicule rutiere motorizate, care sunt in mod normal utilizate pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kilograme si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs felisana felisana Avem la firma angajat un inginer. Firma i-a acordat acestuia o masina pentru a veni si pleca de la lucru. O data la 3 zile mai merge pe la 2-3 firme pentru a ... (vezi toată discuția)
Combustibilul de la 1 mai cum se inregistreaza??????????? ada hodos ada hodos Buna ziua,atat am citit prin legi si nu stiu exact ce sa m-ai fac cu combustibilul (motorina ,benzina).Am 2 masini mari cu care facem transport de lemne si ... (vezi toată discuția)