avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violare de corespondenta???/
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violare de corespondenta???/

Buna seara...am o intrebare. Daca, in timpul casatoriei sotii aveau aceeasi parola la mailurile personale ( deci totul era pe fata ca sa zic asa) iar sotia a putut copia anumite mailuri trimise si primite de sotul ei de la diverse persoane.......copii ale mailurilor pe care le foloseste in procesul de divort acum.......poate fi acuzata de violarea corespondentei???????/ si sa i se faca dosar penal??????/
Cand au inceput certurile sotul a schimbat parola la mailul lui......deci de atunci nu s-a mai intrat...........dar si cand parola era aceeasi cu a sotiei tot violare de corespondenta este??????
Va rog ....am nevoie de raspunsuri....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:03, 23 Martie 2011
In situatia mentionata de existenta a aceleiasi parole la mailurile personale,nu exista elementele ,care sa dovedeasca savarsirea infractiunii mentionate de dvs
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
goe_07, utilizator
Art. 195. - Violarea secretului corespondentei
Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci când a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar în cazul în care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din întâmplare.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

sotul poate depune plangere la politie, ramane ca cei abilitati s-o faca sa se pronunte daca sotia avea dreptul sa faca asta (sa-i deschida mesajele si sa divulge ce scrie in ele).
dupa parerea mea nu avea dreptul sa-i deschida mesajele chiar daca avea parola.( daca avem o casuta postala in scara blocului si avem ambii chei la acea casuta, nu inseamna ca avem dreptul sa deschidem , sa citim si sa folosim corespondenta celuilalt)


Am inteles.....si eu acum cum trebuie sa procedez?????? mailurile sunt deja in dosarul de divort.....deci judecatorul, avocatul lui stiu de ele.........pot sa nu le mai folosesc?????? sau cum sa le scot de acolo???????
aveti dreptul de a copia inscrisuri depuse in dosarul de divort, se depune cerere motivata la arhiva. sunt de parere sa vb intai cu un politist la sectie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire mail Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . In timpul casatoriei cu fostul meu sot , acesta a rugat-o pe sora mea sa-i creeze o adresa de email deoarece el nu stia si nu stie sa navigheze pe ... (vezi toată discuția)
Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)
Imi urmareste telefoanele - in prag de divort calcium calcium Buna seara sant cu sotul in pragul divortului din N motive ...mai nou ..a sunat la compania de telefonie mobila ,sa dat drept titularul contului si mi-a ... (vezi toată discuția)