avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se poate interpreta?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se poate interpreta?

Ce inseamna in termeni juridici "pro causa"?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 13:57, 23 Martie 2011
adica pentru cauza. de exemplu... o societate "fabrica" decizia de x si y pentru a o depune in instanta, sa dovedeasca ca ea are dreptate... simplu, nu?

cand zic "fabrica" se va intelege ca decizia x si y nu exista la momentul nasterii conflictului... ea s-a facut ulterior, cu o data apropiata de momentul incidentului, si depusa in instanta ca si cum ar fi fost de atunci.

Mai exact, un exemplu de pro causa:
sc x il demite pe y. y contesta demiterea sa. sc x la un termen de judecata aduce z decizie. decizia z, desi nu a existat la demiterea lui y aparte cu data z, la momentul demiterii lui y.

Ati inteles ce inseamna pro causa? Facut sa ii ajute in instanta...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
Av. Alina VEZUREANU, Avocat
Va multumesc respectuos 'Apa_dulce"
Este vorba de formularea :" contractul este incheiat pro causa" --- adica l-a intocmit pentru a-i servi in instanta, "fabricat" pentru a dovedi ceva chiar daca la momentul respectiv nu era intocmit?
Cu stima
exact!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea executorului judecatoresc - eroare executare??? CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema : Dupa obtinerea unui titlu executoriu, SC X SRL a solicitat executorului judecatoresc executarea ... (vezi toată discuția)
Lipsa dovezi ContSters173568 ContSters173568 Buna ziua, As avea neclarificata urmatoarea \"speta\". Incerc sa va dau un exemplu. 3 perosane implicate: X, Y, Z X, Y detinatori al aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unui imobil mauela mauela Buna! Am si eu o intrebare privind executarea silita - evacuare imobil. Ce se poate face in urmatorul caz: Proprietarul a inchiriat spatiul unei SC X. ... (vezi toată discuția)