avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fond de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fond de handicap

Buna ziua,
Daca o societate are 52 de salariati , dar numarul mediu de salariati este de 48, plateste fond de handicap? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2021
TironSandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 13 Martie 2021
Legea 448/2006
art.78
...
(2) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

(3) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru una dintre următoarele obligații:
a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legea 448/2006 axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com Buna ziua, Este valabila, in continuare, optiunea ca o SC cu peste 50 salariati sa achizitioneze produse / servicii de la o unitate protejata (conf Legii ... (vezi toată discuția)
Fondul de handicapati - achizite de la unitari protejate - baza legala tinan2009 tinan2009 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu baza legala prin care o firma care este obligata sa achite fondul de handicat (are peste 50 salariati activi) poate sa ... (vezi toată discuția)
Fond handicap 2021 roxana69 roxana69 Mai este valabila legea conform careia daca o societate plateste fond de handicap poate ca 50 % din suma sa o foloseasca cumparand produse de la unitati ... (vezi toată discuția)