avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire



la fel ca multa lume de aici am si eu o problema..la care as vrea sa gasesc o rezolvare.Dupa moartea bunicilor,mama a semnat intr-un moment de slabiciune ca e de acord sa lase partea de mostenire ce i se cuvenea, surorii ei,lucru pe care acum il regreta.Eu vreau si eu o parte ,la fel cum primesc si verii mei (copii surorii maicami).Matusa mea nu vrea sa imi dea.Eu am auzit ca legal am dreptul la o parte din averea mamei,chiar daca mama nu ar vrea sa imi dea.Este adevarat?Daca da,imi puteti spune daca imi mai pot recupera partea din mostenire acum,dupa ce mama a cedat partea ei dar eu imi vreau dreptul meu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 01:29, 7 Iunie 2008
Din moment ce mama traieste, nu puteti beneficia de "averea" acesteia!

Mama face ce vrea cu partea ei de mostenire, chiar sa renunte la aceasta in favoarea surorii ei.

Doar in momentul decesului mamei veti putea beneficia de bunurile care se afla in patrimoniul mamei, pana atunci, ea face ce vrea cu averea ei: poate sa o vanda, sau sa o doneze cui doreste ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nelufloca nelufloca O persoana a decedat in ianuarie 2017. Nu a fost casatorit, nu a avut copii, nepoti sau stranepoti. Parintii sunt decedati ( tatal in 1985, mama in 2015, ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)