avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Abuz in serviciu - DIRECTIA TAXE SI IMPOZITE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Abuz in serviciu - DIRECTIA TAXE SI IMPOZITE

Buna ziua,

Vreau sa-mi deschid o firma si am nevoie de cazierul fiscal al subsemnatului pt dosarul aferent. Datele problemei sunt urmatoarele:
- am domiciliul in B.I.pe adresa parintilor, cu toate ca locuiesc in B.
- sunt inregistrat la directia taxe si impozit cu o masina propietate personala pt care sunt la zi cu plata impozitelor
- parintii mei au niste impozite si taxe neachitate
Este abuz in serviciu faptul ca nu mi se elibereaza cazierul fiscal doar conditionat de plata restantelor de catre parintii mei?
Mentionez ca in afara de masina nu figurez cu alte proprietati sau impozite/taxe restante.

Astept un raspuns sau sfat de la dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
Catanic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 01:24, 24 Martie 2011
nu inteleg ce cautati la fiscul local ptr deschiderea unei firme. cazierul fiscal se obtine prin intermediul Reg Comertului dupa depunerea actelor necesare infiintarii firmei.
in consecinta, cazierul se obtine direct de Reg Com, dvs doar achitati contravaloarea taxelor.
Daca mai devreme nu intelegeati dvs. ce cautam eu la fiscul local, acum inteleg eu :).
In discutiile mele cu cineva de la impozite si taxe locale, mi s-a pus in vedere ca nu pot cere eliberarea cazierului fiscal fara plata "restantelor'" ce figureaza pe adresa de buletin. Nu stiu daca baza de date a Registrului Com face diferenta intre adresa, titular/proprietar si restante.
Faceti o confuzie: cazierul fiscal nu are nici o legatura cu plata impozitelor catre bugetul de stat sau cel local. Neachitarea taxelor nu se inregistreaza in cazierul fiscal.

Va recomand sa nu mai intrebati functionari care habar nu au pe ce lume traiesc si sa angajati un avocat sa va infiinteze firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit neplătit !! ContSters454431 ContSters454431 Nu au plătit părinții mei de ceva timp impozitul ( au fost plecați și au crezut ca este plătit ) .. iar acum au primit o notificare. Ce este de făcut? O ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal bigionut bigionut Buna ziua, Va rog spuneti-mi ce contine cazierul fiscal. Daca am amenzi de la politia circulatiei, politia comunitara, politia ca am facut un chef in camin, ... (vezi toată discuția)
Vanzare intre persoana juridica si una fizica a unui auto braguglio braguglio Buna! Societatea comerciala detine doua autoutilitare dintre care una vrea sa o vanda unei persoane fizice interesate. Problema: Pentru a vinde una din cele ... (vezi toată discuția)