Buna,
Ma numesc Claudia si sunt noua pe forum,dar sunt interesata sa aflu cum va fi platita maternitatea daca aleg pachetul de doi ani.
Iata si cateva date despre mine:
- am lucrat 4 ani si jumatate cu carte de munca, apoi am intrat in luna iulie 2009 in maternitate
- momentan sunt inca in maternitate pana in luna iulie 2011(suma 600 lei)
- sunt insarcinata in 3 saptamani
- stiu ca in iulie ma pot intoarce la locul de munca sau pot intra in somaj sau poate in concediu de risc maternal,dar nu stiu daca dupa ce voi naste si voi alege pachetul de doi ani, imi vor fi platiti amandoi anii?Sau primul da si al doilea nu?
- dupa ce se va naste si al doilea copil,fetita mea cea mare va merge la cresa sau gradinita la 8 ore,dar nu am cu cine sa las viitorul bebeles de un an.De asta m-am gandit sa aleg pachetul de doi ani.Intrucat la varsta de 2 ani va putea merge la cresa(oricum e una singura in tot orasul).M-am interesat deja la cresa si mi-au zis ca nu au copii mai mici de 2 ani.Deci daca as alege pachetul de1 an nu am cu cine si unde sa las copilasul (bunicii lucreaza:D)
Cam atat deocamdata.Va multumesc anticipat pt timpul acordat si daca credeti ca aveti nevoie de mai multe date ,doar cereti si va voi raspunde
Pana pe data viitoare,toate cele bune va doresc
1. Inseamna ca acum sunteti in CCC nu in concediu de maternitate (sarcina si lauzie).
2. Daca alegeti varianta cu 2 ani veti primi indemnizatia de CCC pana ce copilul implineste 2 ani.
da,sunt in concediu de cresterea copilului,imi cer scuze pentru exprimarea gresita si multumesc de raspuns.
deci daca aleg pachetul de doi ani,voi primi doi ani cate 600 lei pe luna indemnizatia de crestere a copilului,nu-i asa?
cineva imi zisese ca se plateste doar primul an si al doilea nu,de asta am cerut ajutor pe site,caci eram cam ingrijorata.
dar multumesc de ajutor
ps: si alocatia de 200 lei pt copil tot 2 ani se primeste?